Skip to ContentSkip to Navigation
Home Bedrijven opleiden Horeca en bakkerij Leidinggevende bakkerij 25172
Euroborg-Bakkersopleiding-0026-3DTPVormgeving.jpg
Bakker_niv2_1_HorecaBakkerij_GastvrijheidToerisme.jpg
Bakker_niv3_3_HorecaBakkerij_GastvrijheidToerisme.jpg

Leidinggevende bakkerij Niveau 4

Als leidinggevende ben jij verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing in een bakkerij. Je zorgt ervoor dat de werkzaamheden goed worden gepland en de producten de juiste kwaliteit hebben. En natuurlijk help je ook mee met het maken van heerlijke broden en banket.

  • Je beheert de voorraden
  • Je bewaakt de financiën
  • Je stuurt medewerkers aan

Meld je aan voor deze BBL deeltijd opleiding

  • 20 % School
    Indicatie van de tijd die je op school doorbrengt
  • 80% Werk
    Indicatie van de tijd die je op je werk doorbrengt
Duur
3-jarige opleiding
Niveau
Niveau 4
Leerweg
BBL
Locatie(s)
Groningen
Startdata
Start schooljaar
Crebo nr.
25172

Open dagen

  • 24 januari 2020
  • 16:00 - 20:30
  • Let op: de dagen en tijden kunnen per locatie/school verschillen
  • 25 januari 2020
  • 10:00 - 14:00
  • Let op: de dagen en tijden kunnen per locatie/school verschillen

Stel een vraag over de opleiding

Voor al je vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met:

avatar

Groningen
Klaas Noordhof
k.noordhof@noorderpoort.nl
088 - 230 78 43

avatar

Groningen
Karin Frankena
k.frankena@noorderpoort.nl
088 - 230 78 38

Kunnen we je helpen?

Wil je meer informatie of een persoonlijk gesprek om tot je keuze te komen? We helpen je graag.

We zijn bereikbaar van ma t/m vr tussen 09.00 - 17.00 uur.

Over deze opleiding:

Past deze opleiding bij jou?

Je vindt het leuk om bakkerijproducten te maken, maar ook om mensen aan te sturen en te motiveren. Jij weet daarbij het beste bij hen naar boven te halen.

Je durft initiatief te nemen en hebt verantwoordelijkheidsgevoel. Ook ben je creatief, nauwkeurig, flexibel en kun je goed plannen. Je kunt omgaan met tijdsdruk en hebt een prima conditie.

’s Ochtends vroeg werken vind jij niet erg.

Wat doet een Leidinggevende bakkerij?

Als leidinggevende ben je ervoor verantwoordelijk dat alles goed verloopt in de bakkerij. Je coördineert en verdeelt de werkzaamheden, stuurt medewerkers aan, verdeelt de taken en weet precies wie waar goed in is.

Je bewaakt de kwaliteit van de bakkerijproducten en zorgt tegelijkertijd voor een uitgebreid en aantrekkelijk assortiment. Waar nodig voer je verbeteringen door in de receptuur of in het productieproces. Ook ontwikkel je nieuwe producten en recepten.

Afhankelijk van de grootte van het bedrijf werk je als leidinggevende bakkerij geheel of gedeeltelijk mee in de productie. Dat betekent dat je zelf ook bakkerijproducten maakt en decoreert.

Veiligheid is erg belangrijk in een bakkerij. Jij zorgt daarom voor een veilige en hygiënische werkomgeving. Je controleert of de werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de vaste kwaliteitsprocedures. Ook ben je verantwoordelijk voor het inkopen van grondstoffen en het bewaken van de financiën.

Werken in een bakkerij is een beroep waarbij je veel staat, tilt en meestal vroeg aan het werk bent.

Welke banen kun je krijgen?

Met deze opleiding kun je terecht komen in de volgende beroepen:

  • Leidinggevende in een patisserie of grootwinkelbedrijf met eigen bakkerij
  • Leidinggevende in een ambachtelijke of industriële bakkerij

Doorleren na je studie

HBO

Met een mbo-diploma niveau 4 kun je doorstromen naar een hbo-opleiding of een Associate Degree.

Hoe ziet mijn opleiding eruit?

Tijdens deze driejarige opleiding ga je anderhalve dag naar school en werk je minimaal 20 uur per week in een erkend leerbedrijf.

Je komt één dag naar school om de theorie van het ambachtelijke vak te leren. Daarnaast besteden we nog een ochtend aan de leidinggevende aspecten. Je leert dan hoe je een operationeel plan (afdelingsplan, personeelsplanning en personeelsontwikkelingsplan) opstelt. Lessen over begroten, inkopen en budgetteren horen daar ook bij, evenals het werven, aansturen, begeleiden en beoordelen van medewerkers.

Aan het begin van de opleiding kies je welke van de drie richtingen je wil gaan doen: brood, banket, of brood én banket.

Beroepsgerichte vakken

  • Bereiden, decoreren en afwerken van bakkerijproducten
  • Hygiëne en veiligheid
  • Planning
  • Voorraadbeheer
  • Ontwikkelen van nieuwe producten en recepturen
  • Leidinggeven aan en formele gesprekken voeren met medewerkers

Algemene vakken

    • Nederlands * 
    • Rekenen * 
    • Loopbaanoriëntatie en Burgerschap 
    • Engels

* Heb je moeite met taal of rekenen? Dan helpen we je met extra lessen in aanloop naar de examens.

Over de werkplek

Voordat je kunt starten met een BBL-opleiding, moet je zelf een werkplek (leerbaan) bij een erkend leerbedrijf hebben gevonden. Je bent daar in dienst. Theorie krijg je op school, maar de praktijk leer je op je werkplek

Gedurende de opleiding werk je minimaal 20 uur per week bij je leerbedrijf. Om die reden kun je alleen een BBL-opleiding volgen als je ook een werkplek bij een erkend leerbedrijf hebt. Je weet dan zeker dat je het vak goed leert in de praktijk. 

Keuzedelen

Keuzedelen zijn vakken die je zelf kiest om je kennis te verbreden of te verdiepen. Het kunnen vakken zijn die lijken op vakken in je eigen opleiding, of juist helemaal niet. Keuzedelen zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld sneller werk kunt vinden of makkelijker kunt doorstromen naar een vervolgopleiding. Vijftien procent van je studietijd is gereserveerd voor keuzedelen.

We passen het aanbod aan keuzedelen regelmatig aan, zodat je tijdens je opleiding altijd een actuele en uitgebreide keuze hebt. Als de keuzedelen voor het eerste jaar van deze opleiding al bekend zijn, zie je hieronder een selectie.

Welke begeleiding krijg je?

Bij Noorderpoort vinden we het belangrijk dat je goed wordt begeleid tijdens je studie. Daarom krijg je een eigen studieloopbaanbegeleider (SLBer). Hij of zij volgt hoe het met jou en je studieresultaten gaat en helpt je waar nodig. Ook kun je met vragen en problemen bij je SLBer terecht.

Lees meer over begeleiding

Leslocatie(s)

NP-Euroborg-Locatie-0006.jpg

Gastvrijheid & Toerisme

Boumaboulevard 113 , (Euroborg)
9723 ZS Groningen

Wat kost deze opleiding?

De kosten van deze opleiding bestaan uit verschillende onderdelen: cursusgeld, schoolkosten, de vrijwillige bijdrage en laptopkosten.

Cursusgeld

Het cursusgeld betaal je om lessen te mogen volgen en examens te doen. Dit bedrag staat vast en wordt door de overheid bepaald.

Leerweg en niveau: Cursusgeld 2020-2021*:
BBL niveau 1 en 2 € 250,-
BBL niveau 3 en 4 € 606,-

* Het cursusgeld wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld door de overheid.

Laptopkosten

Voor alle opleidingen bij Noorderpoort heb je een laptop nodig. Aan het begin van het schooljaar krijg je van je opleiding meer informatie over de precieze eisen waaraan deze moet voldoen. De meeste opleidingen vragen om een Windows-laptop vanwege bepaalde applicaties waarmee je gaat werken. 

Schoolkosten

Naast het cursusgeld krijg je ook te maken met schoolkosten. Deze moet je betalen, ongeacht je leeftijd. De schoolkosten zijn bedoeld voor bijvoorbeeld:

  • Excursies
  • Boeken
  • Readers
  • Software
  • Werkkleding

Ook kan er een bijdrage worden gevraagd voor activiteiten die niet verplicht zijn. Dit is de vrijwillige bijdrage.

Lees meer over schoolkosten

  • 1e jaar € 391,-
  • 2e jaar € 0,-
  • 3e jaar € 0,-

* De bedragen zijn een benadering van de kosten. De uiteindelijke kosten kunnen licht afwijken.

Wat zijn de toelatingseisen?

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:
  • vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • vmbo-gemengde leerweg
  • vmbo-theoretische leerweg of mavo
  • overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4
  • mbo-basisberoepsopleiding (niveau 2)
  • mbo-vakopleiding (niveau 3)
  • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling

BBL Werken en leren

Voor de BBL werken en leren geldt dat je minimaal 16 jaar bent en minimaal 20 uur per week werkt bij een erkend leerbedrijf.

Aanvullende eisen voor deze opleiding

Voor deze opleiding zijn geen aanvullende eisen.

Hoe werkt de toelatingsprocedure?

1. Aanmelden voor 1 april

Wil je je aanmelden voor deze opleiding? Doe dat dan voor 1 april. Vijf werkdagen na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een welkomstactiviteit. 

2. Kennismaken

Tijdens de welkomstactiviteit maken we kennis: jij met de opleiding en wij met jou. Met een activiteit of opdracht ga je ervaren of de opleiding die je gekozen hebt echt bij je past.

3. Kiezen

Na de welkomstactiviteit hebben we een kort persoonlijk gesprek met je. Heb je het idee dat deze opleiding bij je past, dan schrijven we je in voor de opleiding. Je bent dan zeker van een plek in de opleiding. Ben je niet zeker? Dan bieden we je een studiekeuzegesprek aan.

4. Ondertekenen onderwijsovereenkomst

Als je definitief voor de opleiding hebt gekozen, ontvang je van ons een onderwijsovereenkomst. Stuur die ondertekend aan ons terug en je bent officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.  

5. Starten met de opleiding

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding.

Meld je aan voor deze BBL deeltijd opleiding
Studie in Cijfers
Leidinggevende bakkerij
Niveau 4
Noorderpoort
landelijk
gemiddelde
deze
opleiding

Studenttevredenheid

rapportcijfer
-
7,3

Percentage geslaagde studenten

in afgelopen schooljaar
82%
80%

Doorstroom binnen MBO

na afgelopen schooljaar
-
26%

Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden


Uitvoerend bakker
Zelfstandig werkend bakker

-
-

86%
91%
landelijk
gemiddelde
deze
regio

Kans op werk in jouw vakgebied

na je opleiding
Uitvoerend bakker
Zelfstandig werkend bakker


Kans op leerbaan


Uitvoerend bakker
Zelfstandig werkend bakker


Startsalaris

gemiddeld bruto uurloon
Uitvoerend bakker
Zelfstandig werkend bakker

-
-

€ 9,19
€ 10,09
Studie in Cijfers
Leidinggevende bakkerij
Niveau 4 Noorderpoort
Studenttevredenheid rapportcijfer
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde 7,3
Percentage geslaagde studenten in afgelopen schooljaar
Deze opleiding 82%
Landelijk gemiddelde 80%
Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde 26%
Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden
Uitvoerend bakker
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde 86%
Zelfstandig werkend bakker
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde 91%
Kans op werk in jouw vakgebied na je opleiding
Uitvoerend bakker
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Zelfstandig werkend bakker
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Kans op leerbaan
Uitvoerend bakker
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Zelfstandig werkend bakker
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Startsalaris gemiddeld bruo loon
Uitvoerend bakker
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde € 9,19
Zelfstandig werkend bakker
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde € 10,09

Meer informatie: http://studieincijfers.s-bb.nl

Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze opleidingen zijn mogelijk ook interessant

Terug naar boven