2021 Softwaredeveloper Bitacademy 06

Zo werkt aanmelden

Heb je een opleiding gekozen en voldoe je aan de toelatingseisen? Dan is het tijd voor de volgende stap: jezelf aanmelden.

Wanneer de uiterste aanmelddatum is, hangt af van de startdatum van de opleiding. Een opleiding kent één of meer startmomenten. 

  • Start de opleiding in augustus/september? Meld je dan uiterlijk 1 april aan zodat je zeker weet dat je de opleiding kunt volgen. Na die tijd kun je je ook nog wel aanmelden, maar dan kan het zijn dat de opleiding vol is.
  • Start de opleiding in februari? Meld je dan uiterlijk 1 december aan.
  • Heeft de opleiding een 'flexibele instroom'? Dan kun je op meerdere momenten in het jaar beginnen. De opleiding neemt hierover contact met je op.

Let erop dat opleidingen met loting of auditie/selectie een afwijkende aanmeldprocedure hebben.

Standaard aanmeldprocedure

Aanmelden

1

Je kunt je via twee routes aanmelden:

  1. Zoek je opleiding in ons opleidingenaanbod en klik deze aan. Op de opleidingspagina staat een gele 'Meld je aan'-knop. Als je deze aanklikt word je doorgeleid naar Centraal Aanmelden MBO (CAMBO) om je aanmelding te doen. 
  2. Je kunt ook gelijk naar het aanmeldsysteem (CAMBO) gaan om je aan te melden. In het aanmeldsysteem kun je de opleiding zoeken die je wil gaan doen.

DigiD
Om je aan te melden voor een opleiding heb je onder andere een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag dan eerst een DigiD aan.

Kennismaken

2

Binnen vijf werkdagen na je aanmelding krijg je van ons een uitnodiging voor een kennismaking. Zo leren we elkaar kennen én kom je nog meer te weten over je opleiding. We laten je ook echt even kennismaken met het vak dat je gaat leren. Zo ervaar je meteen of je gekozen opleiding ook goed bij je past. 

Kiezen

3

Tijdens de kennismaking hebben we ook een kort gesprek met je. Heb je het idee dat deze opleiding bij je past en voldoe je aan de voorwaarden? Dan schrijven we je in voor de opleiding. In het gesprek kun je ook aangeven of je extra hulp of begeleiding nodig hebt tijdens je studie. We zoeken dan samen naar de beste oplossing.

Weet je toch niet zeker of de opleiding wel bij je past? Dan bieden we je een studiekeuzegesprek aan. 

Bewijs van inschrijving

4

Als je definitief voor de opleiding hebt gekozen, ontvang je van ons via e-mail een bewijs van inschrijving. Je bent dan officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.

Starten met je opleiding

5

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over bijvoorbeeld boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je ongeveer een maand voordat je opleiding begint.

Afwijkende aanmeldprocedures

Er zijn ook een aantal opleidingen die een andere aanmeldprocedure hebben dan hierboven beschreven. Dat komt doordat ze bijvoorbeeld een loting of een auditie/selectie hebben, of bijzondere toelatingseisen. Om welke opleidingen het gaat zie je in het overzicht van opleidingen met bijzondere toelatingseisen en -procedures.

Op de opleidingspagina van elke opleiding staat onder het tabblad 'Toelating' de aanmeldprocedure van de opleiding.