2021 Softwaredeveloper Bitacademy 06

Zo werkt aanmelden

Heb je een opleiding gekozen? Dan is het tijd voor de volgende stap: jezelf aanmelden. Doe dit uiterlijk 1 april als de opleiding in augustus/september start, of uiterlijk 1 december als de opleiding in februari start. Na die tijd kun je je ook nog wel aanmelden, maar dan kan het zijn dat de opleiding al vol is. Bij een opleiding met een 'flexibele instroom' kun je op afwijkende momenten in het jaar beginnen.

Let erop dat opleidingen met loting of auditie/selectie een afwijkende aanmeldprocedure hebben.

Standaard aanmeldprocedure

Aanmelden

1

Je kunt je via twee routes aanmelden:

  1. Zoek je opleiding in ons opleidingenaanbod en klik deze aan. Op de opleidingspagina staat een gele 'Meld je aan'-knop. Als je deze aanklikt word je doorgeleid naar Centraal Aanmelden MBO (CAMBO) om je aanmelding te doen. 
  2. Je kunt ook gelijk naar het aanmeldsysteem (CAMBO) gaan om je aan te melden. In het aanmeldsysteem kun je de opleiding zoeken die je wil gaan doen.

Bij het aanmelden heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan. Als je jonger dan 18 jaar bent is het verplicht om de contactgegevens van je ouders/verzorgers in te vullen.

Vraag een DigiD aan

Kennismaken

2

Binnen vijf werkdagen na je aanmelding krijg je van ons een uitnodiging voor een kennismakingsbijeenkomst. Zo leren we elkaar kennen én kom je nog meer te weten over je opleiding. We laten je ook echt even proeven aan het vak dat je gaat leren. Zo ervaar je meteen of je gekozen opleiding ook goed bij je past. 

Kiezen

3

Na de welkomstactiviteit hebben we een kort persoonlijk gesprek met je. Heb je het idee dat deze opleiding bij je past, dan schrijven we je in voor de opleiding. Je bent dan zeker van een plek in de opleiding. In een persoonlijk gesprek komen ook eventuele extra ondersteuningswensen aan de orde. 

Weet je toch niet zeker of de opleiding wel bij je past? Dan bieden we je een studiekeuzegesprek aan. 

Bewijs van inschrijving

4

Als je definitief voor de opleiding hebt gekozen, ontvang je van ons via e-mail een bewijs van inschrijving. Je bent dan officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.

Starten met de opleiding

5

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over bijvoorbeeld boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding. 

Afwijkende aanmeldprocedures

Er zijn ook een aantal opleidingen die een andere aanmeldprocedure hebben dan hierboven beschreven. Dat komt doordat ze bijvoorbeeld een loting of een auditie/selectie hebben, of bijzondere toelatingseisen. Om welke opleidingen het gaat zie je in het overzicht van opleidingen met bijzondere toelatingseisen en -procedures.

Op de opleidingspagina van elke opleiding staat onder het tabblad 'Toelating' de aanmeldprocedure van de opleiding.