2021 Softwaredeveloper Bitacademy 06

Zo werkt aanmelden

Wil jij verzekerd zijn van een plek bij deze opleiding? Meld je dan uiterlijk 1 april aan als de opleiding in augustus/september start, of uiterlijk 1 december als de opleiding in februari start. Bij een opleiding met een 'flexibele instroom' kun je op elk gewenst moment beginnen. Aanmelden is niet moeilijk. Hieronder vertellen we je meer.

Standaard toelatingsprocedure

Aanmelden

1

Zoek de opleiding op waar jij je voor wilt aanmelden. En klik op de knop aanmelden. Bij het aanmelden heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan. Als je jonger dan 18 jaar bent is het verplicht om de contactgegevens van je ouders/verzorgers in te vullen.

DigiD aanvragen

Kennismaken

2

We nodigen je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Zo leren we elkaar kennen én kom je nog meer te weten over je opleiding. We laten je ook echt even proeven aan het vak dat je gaat leren. Zo ervaar je meteen of je gekozen opleiding ook goed bij je past. 

Kiezen

3

Na de welkomstactiviteit hebben we een kort persoonlijk gesprek met je. Heb je het idee dat deze opleiding bij je past, dan schrijven we je in voor de opleiding. Je bent dan zeker van een plek in de opleiding.

Weet je toch niet zeker of de opleiding wel bij je past? Dan bieden we je een studiekeuzegesprek aan. In een persoonlijk gesprek komen ook eventuele extra ondersteuningswensen aan de orde. 

Ondertekenen onderwijsovereenkomst

4

Als je definitief voor de opleiding hebt gekozen, ontvang je van ons een onderwijsovereenkomst in je mail. Na het digitaal ondertekenen ben je officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.  

Starten met de opleiding

5

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over bijvoorbeeld boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding. 

 

Afwijkende toelatingsprocedures

Er zijn ook een aantal opleidingen die een andere toelatingsprocedure hebben dan hierboven beschreven. Dat komt omdat ze bijvoorbeeld een loting hebben, of bijzondere toelatingseisen. Bekijk het overzicht van opleidingen met bijzondere toelatingseisen en -procedures. Ook op de opleidingspagina van elke opleidingen (onder het tabblad 'Toelating') kun je zien of een opleiding de standaard of een afwijkende toelatingsprocedure heeft.

Vragen?

Boumaboulevard 400
9723 ZT Groningen

0800 - 66 77 88 5
hotspot@noorderpoort.nl
Hotspot gebouw hete kolen Groningen

Wettelijke toelatingseisen

Om een mbo-opleiding te volgen, moet je een bepaalde vooropleiding hebben. Check altijd even of je daaraan voldoet.

Klik hier