;

Hotelschool – verkort (manager/ondernemer horeca)

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25184
Locatie
Boumaboulevard 113, Groningen
Hotelschool Verkort (Manager-ondernemer Horeca)

Alles over deze opleiding

Jij hebt een horecahart. Als horecaondernemer/-manager staan je gasten bij jou op de eerste plek. Je werkt in een hotel, café of restaurant. Dit kan ook in het buitenland zijn, of in je eigen zaak. Hier heb jij de leiding. Je zorgt dat het horecabedrijf efficiënt draait en de gastvrijheid op een hoog niveau staat.

Over jou

  • Je bent ondernemend
  • Je bent gastvrij en dienstverlenend
  • Je kunt mensen motiveren

Dit is een verkorte opleiding. Omdat je in het tweede leerjaar instroomt, duurt de opleiding niet 3 maar 2 jaar. Bekijk de toelatingseisen (bij 'Toelating') of je hiervoor in aanmerking komt.

Je leert alles over het runnen van een horecaonderneming. Hoe je leiding geeft aan het personeel. Hoe je de bedrijfsvoering zo organiseert dat alles soepel loopt (van voedingsmiddelen en dranken inkopen tot reclame maken voor de zaak). Hoe je de financiële situatie van het bedrijf bewaakt.

We werken met verschillende leervormen: praktijk op school, (groeps)opdrachten, gewone lessen en stage. Je bent een deel van de week praktisch bezig in de horecagelegenheden binnen en buiten onze school. 

Kom langs om te eten of te drinken

Een ruimte om te vergaderen, een lekkere lunch, een verzorgd diner, of gewoon een kop koffie of thee? Bij ons ben je aan het goede adres. We heten je van harte welkom in onze vergaderzalen, grand café en restaurants. Het ontvangst, de bediening en de keuken worden volledig gerund door onze studenten.

3 studenten in het grand café

Locaties

Boumaboulevard 113

Groningen

Wij bieden meer dan alleen opleidingen. In het leerbedrijf maken onze studenten kennis met alle onderdelen van hun toekomstige beroep. Met veel enthousiasme runnen ze onder andere een bakkerswinkel, een evenementenbureau, meerdere restaurants, een kapsalon en een beautysalon.

Adres

Boumaboulevard 113
9723 ZS Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen