Deze versnelde opleiding van de Schier Academy volg je helemaal op Schiermonnikoog. Schiermonnikoog is een overzichtelijk eiland met veel toerisme, levendige horeca en een vriendelijke sfeer.
Je volgt één dag in de week lessen op school en werkt vier dagen in de week bij een horecazaak op het eiland. Hier ben je in dienst, waardoor je ook salaris krijgt. Je leert van de beste vakmensen bij verschillende horecazaken, in de unieke omgeving van het eiland. Omdat je de hele opleiding op het eiland volgt, is het een must dat je op het eiland kunt wonen. Wij helpen je met de woonruimte. En na het succesvol afronden van de opleiding ben je verzekerd van een leuke horecabaan op het eiland.
Als zelfstandig werkend kok voer je de dagelijkse werkzaamheden in de keuken uit. Je bereidt de mise en place voor, zoals het wassen en snijden van ingrediënten. Daarna maakt de heerlijke gerechten waar de gasten hun vingers bij aflikken. Je werkt graag met je handen en hebt gevoel voor smaak en producten. Terwijl het restaurant vol zit houd jij het hoofd koel.
Je leert verschillende snij- en kooktechnieken en de bereiding van uiteenlopende gerechten. Ook onderwerpen als hygiëne en veiligheid in de keuken komen aan bod. Verder leer je hoe je goederen bestelt en keukenvoorraden beheert. Ook het berekenen van winstmarges en het aansturen van medewerkers komen aan de orde.
Kortom: je leert alle ins en outs van het horecavak.