Whatsapp Image 2021 10 26 At 10.12.00

Stage

Stagelopen: misschien wel het leukste onderdeel van je opleiding! Tijdens een stage doe je werkervaring op, leer je een beroep in de praktijk kennen én ontdek je waar jij goed in bent. Voor je opleiding loop je daarom regelmatig stage. In het mbo heet dit ook wel: beroepspraktijkvorming (BPV).

Hoeveel stage loop je?

Hoeveel uren per week je gemiddeld met je BPV bezig bent, hangt af van de opleidingsvariant die je kiest: BOL of BBL. Doe je BOL, dan loop je ongeveer 40% van je schooltijd stage en ben je zo'n 60% aanwezig op school. Doe je BBL, dan werk je ongeveer 80% van de tijd bij je leerbedrijf en 20% van de tijd zit je op school.

Stage zoeken

Een stage kun je zelf zoeken. Of wij kunnen je daarbij helpen. Iedere school of opleiding heeft een BPV-bureau of stage coördinator die goed weten waar je stage kunt lopen. Zoek je zelf, dan kun je gebruik maken van de volgende sites:

Kijk ook eens op de website van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB). Daar beantwoorden ze veelgestelde vragen. Misschien helpt dit je nog verder op weg.

Erkend stagebedrijf

Het bedrijf waar je stageloopt moet erkend zijn door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Heb je een leuk bedrijf op het oog, maar zijn ze nog niet formeel erkend? Geen probleem. Een bedrijf dat nog geen erkenning heeft, kan die alsnog aanvragen.

Het Stage Service Centrum

Een stageplek kies je niet zomaar. Alle reden dus om hier serieus mee om te gaan. Om je hierbij te helpen, heeft Noorderpoort ook nog het Stage Service Centrum (SSC). Het SSC is gespecialiseerd in het plaatsen van mbo-studenten bij leerbedrijven.  
 
Voor meer informatie over een stageplek of stagelopen kun je contact opnemen met het Stage Service Centrum. Let op, je moet wel voorbereid zijn op een dosis goeie energie en een aantal positief-kritische vragen.

Boumaboulevard 400
9723 ZT Groningen

088 230 8672
ssc@noorderpoort.nl

Ook ben je van harte welkom tijdens het wekelijkse inloopspreekuur: op dinsdagen van 14.00 uur - 17.00  uur aan de Boumaboulevard 400 in Groningen.

Stage in het buitenland

Internationale ervaringen en contacten zijn steeds belangrijker. Een stage in het buitenland is dan ook een interessante aanvulling op je studie. Bij steeds meer opleidingen kan je je BPV in het buitenland doen. 
 
Studenten van de zorgopleidingen lopen bijvoorbeeld vaak stage in Duitsland. 

Vragen?

Boumaboulevard 400
9723 ZT Groningen

088 230 8672
ssc@noorderpoort.nl
Hotspot