Noorderpoort 01

Voor decanen

Een opleiding kiezen is soms best lastig. Als decaan of mentor speel je een belangrijke rol in het keuzeproces van je leerlingen. Ook wij willen daar zo goed mogelijk mee helpen, zodat leerlingen een opleiding kiezen die goed bij hen past. Op deze pagina vind je handige informatie om je leerlingen nog beter te kunnen helpen met hun keuze voor de toekomst.

Decanennieuwsbrief

Als decaan ontvang je van ons geregeld een nieuwsbrief om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden van het laatste nieuws, veranderingen en andere zaken die van belang zijn om je leerlingen te helpen.  

Ontvang je de decanennieuwsbrief nog niet? Neem dan contact op met Ineke Wiersema of Erik Jonker:

Hulp bij het kiezen van een opleiding

Leerlingen die twijfelen, of nog geen idee hebben welke opleiding ze willen doen... Een opleiding kiezen doet iedere leerling op zijn/haar eigen tempo en manier. Dit hoeven ze niet alleen te doen, maar kan samen met ons.

Voorlichtingsactiviteiten

Noorderpoort organiseert op verschillende momenten in het jaar voorlichtingsactiviteiten. Van de jaarlijkse open dagen tot meeloopdagen. Leerlingen kunnen dan sfeer proeven bij Noorderpoort en meer horen over onze opleidingen. We doen er alles aan om jouw leerlingen het helpen bij het kiezen van de juiste studie.

(Bijzondere) toelatingseisen

Voor het ene beroep is de kans op een werk- of stageplek groter dan voor het andere. Daarom is er bij sommige opleidingen een beperkt aantal opleidingsplekken (numerus fixus).  Ook stellen een aantal opleidingen extra toelatingseisen.

Leerling aanmelden voor Nieuwe Wegen

De juiste opleiding vinden is een hele uitdaging. Heeft een leerling nog geen idee welke opleiding hij of zij wil doen? Dan zal Noorderpoort hem helpen om binnen zeven weken een goed onderbouwde studiekeuze te maken. Tijdens het traject gaat de leerling met de volgende onderdelen aan de slag:

  • Waar ben je goed in en welk beroep past daarbij.
  • Onderzoek naar de verschillende opleidingen van Noorderpoort.
  • En je volgt algemene vakken zoals: Nederlands, Rekenen en Sport.

Een decaan kan een leerling hiervoor aanmelden.

Handige linkjes

Wil je je leerlingen meer vertellen over studeren aan het mbo? Hieronder staan een aantal handige linkjes met informatie.

Nog vragen?

Studie & Advies

Voor al jouw vragen over onze opleidingen.

088 230 9999 info@noorderpoort.nl