Sfeer KTM 03

Voorlichtingsactiviteiten

Wil jij naar het mbo en ben je je aan het oriënteren op een leuke opleiding? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij helpen jou om de juiste opleiding te kiezen. Met onze voorlichtingsactiviteiten kun je nu alvast ervaren hoe een opleiding is en wat het beroep inhoudt. Dan kun jij je straks aanmelden bij de opleiding die bij jou past!

LOEKS

Zit jij in het derde leerjaar van het vmbo-tl? Dan kun je met een aantal klasgenoten meedoen met praktijksimulatiemiddagen. Tijdens een praktijksimulatiemiddag vertelt een docent en/of student over de opleiding en voer je zelf praktijkopdrachten uit.

Meeloopdagen

Zit jij op het vmbo of de havo en ben je nog niet zeker van je studiekeuze? Of wil je alvast sfeer proeven op de school waar jij graag naartoe wilt? Kom dan een dagdeel meelopen bij een opleiding van Noorderpoort.

Hallo MBO

Het nieuwe voorlichtingsjaar wordt elk jaar door de vijf grote noordelijke mbo-scholen samen afgetrapt. Tijdens deze 'Hallo MBO'-campagne gaan we langs bij vmbo-klassen om jou te helpen met het kiezen van een mbo-studie.

Open dagen

We organiseren een aantal keer per jaar ook grote voorlichtingsevents, zoals open dagen en studiekeuze-events. Op deze dagen zijn onze scholen open. Je ben dan van harte welkom om al je vragen te stellen aan onze docenten en studenten, en om de sfeer op de scholen te proeven.

Studieadviesgesprek

Heb je je al goed georiënteerd, maar weet je nog steeds niet welke opleiding jij wilt gaan doen? Dan kun je je bij ons aanmelden voor een persoonlijk studieadviesgesprek met een van onze studieadviseurs. Dit kan zowel online via Microsoft Teams of op onze locatie aan de Boumaboulevard 400 in Groningen. Zo'n gesprek duurt ongeveer 45 minuten. Uiteraard mag je iemand meenemen.

Webinar ‘Wegwijs in het mbo’

Speciaal voor studiekiezers (én hun ouders/verzorgers) die op het punt staan om een mbo-opleiding te kiezen hebben we een webinar gemaakt. Hierin wordt veel praktische informatie over het mbo gegeven, vertellen huidige studenten over hun studiekeuze, en worden belangrijke vragen beantwoord door loopbaanadviseurs en decanen.

De webinar is georganiseerd door Hallo MBO, een samenwerking van de vijf grote noordelijke mbo-scholen, waaronder Noorderpoort.

Meer weten over studeren bij Noorderpoort?

In ons magazine 'Noorderpoorter' staan leuke en inspirerende verhalen over studeren bij Noorderpoort. Studenten vertellen over hun persoonlijke studiekeuze, we leggen uit hoe het mbo werkt, en je krijgt veel studiekeuzetips die jou helpen bij het kiezen van de juiste opleiding. Dit en nog veel meer lees je in 'Noorderpoorter'.

Vraag jouw magazine aan

Nog vragen?

Studie & Advies

Voor al jouw vragen over onze opleidingen.

088 230 9999 info@noorderpoort.nl