Sfeer Euroborg 03

We begeleiden je persoonlijk

Ons onderwijs is erop gericht dat jij je eigen route kunt bewandelen. Die route loop je niet alleen. Voor elke vraag op je pad staat er iemand voor je klaar. Je docenten, je medestudenten, je stagebegeleiders en je studieloopbaanbegeleider. Allemaal helpen ze je op jouw weg door je studie.

Begeleiding tijdens je studie

Je studieloopbaanbegeleider (afgekort zeggen we SLB’er, maar jij noemt hem of haar straks gewoon bij de naam) speelt een centrale rol in je begeleiding. Onze coaching is erop gericht dat jij je weg vindt in het talent dat je bij je draagt. We helpen je om eventuele moeilijkheden op je pad te overwinnen. Welke moeilijkheden dat kunnen zijn? Bijvoorbeeld een studie die toch niet goed bij je blijkt te passen. Of misschien heb je dyslexie. Voor alle studieloopbaanvragen kun je terecht bij je SLB’er. 

Passend onderwijs

Als je een handicap, beperking of chronische ziekte hebt, biedt Noorderpoort jouw passend onderwijs. We gaan samen met jou kijken wat jij nodig hebt. Je kunt dan een faciliteitenpas aanvragen via je SLB'er. Deze faciliteitenpas geeft dan recht op extra faciliteiten of aanpassingen tijdens je studie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je extra tijd krijgt bij je toetsen en examens, of extra begeleiding tijdens je opleiding. 

Extra begeleiding

Soms heb je meer begeleiding of specialistische hulp nodig tijdens je opleiding. Ook daar hebben we veel voor geregeld. Er staat bijvoorbeeld een Begeleidings- en Adviesteam (BAT) voor je klaar om met jou uit te zoeken welke extra begeleiding je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een leerbelemmering of zit je even niet zo lekker in je vel? Dan kijken we samen met jou hoe we daar rekening mee kunnen houden tijdens je opleiding. Dit doen we soms met extra hulpmiddelen binnen Noorderpoort, soms door hulp van buiten in te schakelen. We zoeken altijd naar de mogelijkheden die passen op de route die jij bewandelt. 

We hebben verschillende mogelijkheden om jou te informeren en te ondersteunen voor én tijdens je studie, kijk bijvoorbeeld bij:

Gratis workshops voor studenten

Bij Noorderpoort kan je als student workshops volgen via Noorderpoort NEXT. De workshops zijn gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. De workshops zijn gratis voor alle studenten.

Loopbaanbegeleiding voor studenten met ASS

Heb je een autismespectrumstoornis (ASS) en sta je op het punt om een studiekeuze te maken? Dan vind je het misschien fijn om hierbij geholpen te worden. Wij kunnen je extra en op maat gemaakte loopbaanbegeleiding geven.

Terug naar school voor een diploma: POM

Is het je nog niet gelukt om je mbo-diploma te halen? Wil je wel weer graag naar school, in een veilige omgeving met kleine klassen? Dan is de praktijkroute Praktisch en Op Maat (POM) misschien iets voor jou. POM is een BOL-opleiding op niveau 2. Hij duurt ongeveer twee jaar. Je werkt in je eigen tempo, dus je mag er ook langer of korter over doen. 

Opleiding volgen via het RMC: Route Rubicon

Ben je voortijdig van school gegaan, maar wil je nu toch graag je mbo-diploma halen? Bij Route Rubicon bieden we je een veilige omgeving om in te leren en te werken. Deze opleiding is speciaal voor jongeren die door het RMC (Meldpunt voor Schoolverlaters) zijn doorverwezen. Route Rubicon is een BOL-opleiding op niveau 2, en duurt ongeveer twee jaar.

Verkeerde opleiding gekozen: Nieuwe Wegen

Het leek je zo'n leuke opleiding. Maar nu je gestart bent vraag je jezelf af waarom je voor die opleiding hebt gekozen. Een verkeerde opleidingskeuze kan de beste overkomen. Speciaal voor die studenten hebben we een programma gemaakt. Niet voor niets noemen we dit ‘Nieuwe Wegen’. Jij vindt daar je nieuwe weg naar de opleiding die wél bij je past.

Vragen over onze begeleiding?

Heb je vragen over de begeleiding die wij jou kunnen bieden. Bel, mail of app ons gerust.