Zonnepaneel

Duurzaamheid

Heb je onze met de zon meedraaiende bloem al eens gezien? Je vindt hem aan de Verzetstrijderslaan 4. Je laadt er je elektrische auto mee op. Een simpel voorbeeld waarmee we bijdragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Kennismaken

Maar dat is natuurlijk niet het enige wat we doen op het gebied van duurzaamheid. We zijn een onderwijsinstelling, dus we hebben een grotere taak dan alleen onze parkeerplaatsen en gebouwen uit te rusten met duurzaamheidstechnieken.  

We willen dat de wereld in 2030 en alle jaren daarna een duurzamere plek is om te werken, te studeren en te leven. We ondersteunen de zeventien duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. En we vinden dat we zelf een actieve rol hebben in het realiseren van die doelstellingen:

  • in de nieuwe beroepen die ontstaan om de klimaatproblematiek op te lossen; 
  • in onze lessen, meewerken aan de bewustwording vinden we een belangrijke taak; 
  • in ons gedrag, we zetten ons bijvoorbeeld actief in voor gelijkheid, in onze ogen onderdeel van duurzaam relaties aangaan 
  • in een leergang voor de docenten, hoe integreer je duurzaamheid in je curriculum? 
  • in ons inkoopgedrag; 
  • in de samenwerking die we zoeken met partners 

Onze nieuwste stap in duurzaamheid

Onze nieuwste stap in duurzaamheid is het inrichten van het Sustainable Delevopment Goals House (SDG-house). In het meest klassieke pand dat Noorderpoort rijk is - het Kasteel – faciliteren we onderwijs, overheden en het bedrijfsleven met moderne ideeën en toepassingen in duurzaamheid. Dat doen we precies daar, omdat werkveld en onderwijs daar al samen komen. Alleen samen kom je verder… 

Verder praten of heb jij ideeën?

Heb jij ideeën over duurzaamheid die je met ons wilt delen of wil je gewoon eens van ons horen hoe wij het in de praktijk brengen? Praat dan eens met Gaaike Eeuwema.  

Verzetstrijderslaan 4
9727 CE Groningen


pg.euwema@noorderpoort.nl

Duurzaamheid

Verzetstrijderslaan 4
9727 CE Groningen


pg.euwema@noorderpoort.nl
Bestuursbureau

SDG House in Groningen

Noorderpoort is het eerste ROC dat een SDG House vanuit het mbo faciliteert. Het SDG House Groningen hoort bij het landelijke netwerk van SDG Houses, allemaal onderdeel van de community van SDG Nederland. Deze community heeft als doel de integratie van de zeventien duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties in de samenleving te versnellen. Dat doen ze door informatieverschaffing, ondersteuning bij projecten en stimulering van nieuwe verbintenissen en partnerschappen.