Sfeer Euroborg 03

Leertrajecten

Soms loopt het anders dan gepland en wil of kan je (tijdelijk) niet meer verder met je opleiding. Ook dan gaan we samen met jou op zoek naar een passende oplossing. We hebben verschillende soorten leertrajecten om jou verder te helpen, bijvoorbeeld New Fit, Nieuwe Wegen of Route Rubicon.

Als naar school gaan even niet lukt: New Fit

Wil je wel graag naar school, maar lukt dit even niet vanwege persoonlijke omstandigheden zoals depressie, angststoornis, verslaving of een onveilige thuissituatie? Heeft jouw school alles geprobeerd om jou te helpen, maar is dit niet voldoende? Dan kan New Fit misschien een oplossing bieden. 

(Her)oriëntatietraject: Nieuwe Wegen

Het leek je zo'n leuke opleiding. Maar nu je gestart bent vraag je jezelf af waarom je voor die opleiding hebt gekozen. Een verkeerde opleidingskeuze kan de beste overkomen. Speciaal voor die studenten hebben we een programma gemaakt. Niet voor niets noemen we dit ‘Nieuwe Wegen’. Jij vindt daar je nieuwe weg naar de opleiding die wél bij je past.

Opleiding volgen via het RMC: Route Rubicon

Heb je je opleiding niet afgemaakt, maar wil je nu toch graag je mbo-diploma halen? Bij Route Rubicon bieden we je een veilige omgeving om in te leren en te werken. Deze opleiding is speciaal voor jongeren die door het RMC (Meldpunt voor Schoolverlaters) zijn doorverwezen. Route Rubicon is een BOL-opleiding op niveau 2, en duurt ongeveer twee jaar.

Terug naar school voor een diploma: POM

Is het je nog niet gelukt om je mbo-diploma te halen? Wil je wel weer graag naar school, in een veilige omgeving met kleine klassen? Dan is de praktijkroute Praktisch en Op Maat (POM) misschien iets voor jou. POM is een BOL-opleiding op niveau 2. Hij duurt ongeveer twee jaar. Je werkt in je eigen tempo, dus je mag er ook langer of korter over doen. 

Opleiding in hout of metaal: Kansrijk Opleiden

Wil jij graag aan de slag in de bouw en techniek, maar heb je hiervoor nog geen opleiding gevolgd? Via het project Kansrijk Opleiden in Uithuizen (Noorderhuizen) kun je een opleiding volgen in hout of metaal. Na het traject ben je klaar om te werken bij lokale werkgevers.

Vragen over onze begeleiding?

Wil je meer weten over onze begeleiding of hoe wij jou kunnen helpen tijdens je studie? Bel, mail of app ons gerust.