;

Kok

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25180
Locatie
Boumaboulevard 113, Groningen
Kok

Alles over deze opleiding

Als kok voer je de dagelijkse werkzaamheden in de keuken uit. Je bereidt de mise en place voor, zoals het wassen en snijden van ingrediënten. Daarna bereid je de maaltijden voor de gasten en presenteert deze op een mooi opgemaakt bord. Na het koken maak je de keuken schoon. Dankzij jou kunnen je gasten genieten van een heerlijke maaltijd.

Over jou

  • Je kunt veilig en hygiënisch werken
  • Je bent stressbestendig
  • Je kunt goed samenwerken

Tijdens de opleiding leer je verschillende snij- en kooktechnieken en bereid je uiteenlopende gerechten. Je leert hoe je de mise en place maakt en hoe je maaltijden kunt presenteren. Ook onderwerpen als hygiëne en veiligheid in de keuken komen aan bod. 

Je krijgt ook verschillende praktijkopdrachten. Denk bijvoorbeeld aan: koken voor gasten op school, deelnemen aan (landelijke) wedstrijden en proeverijen.  

Kom langs om te eten of te drinken

Een ruimte om te vergaderen, een lekkere lunch, een verzorgd diner, of gewoon een kop koffie of thee? Bij ons ben je aan het goede adres. We heten je van harte welkom in onze vergaderzalen, grand café en restaurants. Het ontvangst, de bediening en de keuken worden volledig gerund door onze studenten.

3 studenten in het grand café

Locaties

Boumaboulevard 113

Groningen

Wij bieden meer dan alleen opleidingen. In het leerbedrijf maken onze studenten kennis met alle onderdelen van hun toekomstige beroep. Met veel enthousiasme runnen ze onder andere een bakkerswinkel, een evenementenbureau, meerdere restaurants, een kapsalon en een beautysalon.

Adres

Boumaboulevard 113
9723 ZS Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen