;

Patissier

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
1 jaar
Crebo
25797
Locatie
Boumaboulevard 113, Groningen
Patissier

Alles over deze opleiding

Als patissier maak je het lekkerste gebak en de mooiste bonbons. Je bedenkt recepten met nieuwe producten die aansluiten bij de laatste trends. Jij bent iemand die klanten of gasten verrast met kunstwerken in unieke smaken. Kortom: een beroep om je vingers bij af te likken!

Over jou

  • Je bent vernieuwend en creatief
  • Je werkt netjes en hygiënisch
  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel

Deze opleiding is gericht op mensen die een diploma voor zelfstandig werkend bakker of zelfstandig werkend kok hebben gehaald.

Je leert creatief te zijn met ingrediënten, zodat je originele producten kunt maken. Met met ambachtelijke technieken ga je bijzondere patisserieproducten maken. Denk aan desserttaarten, chocolade-showstukken, macarons of nougat. Deze technieken leer en oefen je in onze moderne bakkerij.

Ook decoreren en productpresentatie komen aan bod. Je gaat je verder verdiepen in grondstoffenkennis en in kostenbewust werken. En er is aandacht voor theoretische vakken zoals plannen, organiseren en kwaliteitszorg. 

Brood en gebak uit eigen bakkerij

Heb je zin in heerlijke koekjes, vers brood of lekker gebak? De studenten van onze bakkersopleidingen maken dagelijks verse brood- en banketproducten. Deze zijn te koop in de bakkerijwinkel van onze school. Daarnaast kun je bij ons ook bestellingen doen.

Locaties

Boumaboulevard 113

Groningen

Wij bieden meer dan alleen opleidingen. In het leerbedrijf maken onze studenten kennis met alle onderdelen van hun toekomstige beroep. Met veel enthousiasme runnen ze onder andere een bakkerswinkel, een evenementenbureau, meerdere restaurants, een kapsalon en een beautysalon.

Adres

Boumaboulevard 113
9723 ZS Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen