;

Patissier

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
1 jaar
CreboNr
25797
Locatie
Boumaboulevard 113, Groningen
Patissier - BBL

Alles over deze opleiding

Als patissier maak je het lekkerste gebak en de mooiste bonbons. Je bedenkt recepten met nieuwe producten die aansluiten bij de laatste trends. Kortom, jij bent iemand die klanten of gasten verrast met kunstwerken in unieke smaken.

Over jou

  • Je bent vernieuwend en creatief
  • Je werkt netjes en hygiënisch
  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel

Deze opleiding is gericht op mensen die een diploma voor zelfstandig werkend bakker of zelfstandig werkend kok hebben gehaald.

Je leert om met ambachtelijke technieken bijzondere patisserieproducten te maken. Denk aan desserttaarten, chocolade-showstukken, macarons of nougat. 

Die technieken leer en oefen je in onze moderne bakkerij. Ook decoreren en productpresentatie komen aan bod. En er is aandacht voor theoretische vakken als plannen, organiseren en kwaliteitszorg.  

Brood en gebak uit eigen bakkerij

In de bakkerijwinkel kunt u terecht voor verse broodproducten, gebak, stukwerk en koekjes. Onze bakkerswinkel zit in het Grand Café bij de Euroborg. We zijn open van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 16.30 uur. 

Wilt u gebak bestellen? Dat kan ook maar wel 2 weken van te voren. Lees meer over het leerbedrijf bakker.

 

 

 

Locaties

Boumaboulevard 113

Groningen

Wij bieden meer dan alleen opleidingen. In het leerbedrijf maken onze studenten kennis met alle onderdelen van hun toekomstige beroep. Met veel enthousiasme runnen ze onder andere een bakkerswinkel, een evenementenbureau, meerdere restaurants, een kapsalon en een beautysalon.

Adres

Boumaboulevard 113
9723 ZS Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen