Tijdens deze driejarige opleiding krijg je een dag in de week vaktheorie. Daarnaast werk je minimaal 20 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Je leert gerechten maken en aanpassen op basis van (dieet)wensen van gasten. Daarom krijg je les in het bereiden van creatieve en innovatieve gerechten en het bedenken van recepten. Ook het beheren van keukenvoorraden en het berekenen van winstmarges komen aan bod
On the job
Wat ‘on the job’ betekent? Voor de vaktheorie hoef je niet naar school, maar ben je op locatie (‘on the job’) bij een van onze partnerbedrijven. De inhoud van jouw lessen wordt bepaald samen met de chefs van alle partnerbedrijven. Je maakt hierdoor kennis met veel verschillende kookstijlen.
Daarnaast volg je interessante workshops die georganiseerd worden door de partnerbedrijven en ga je op bezoek bij hun leveranciers. Zo krijg je toegang tot een uitgebreid netwerk binnen het vakgebied en zorgen we ervoor dat jouw opleiding goed aansluit bij de laatste ontwikkelingen. Ook doe je je eindproeve bij een van de partnerbedrijven.