Over Noorderpoort

Wij zijn de plek waar je heen gaat, als je goed wil zijn in je vak. Voor een mbo-opleiding, een cursus of een training. Om je passie te volgen, kansen te pakken en bij de tijd te blijven. Een plek om je loopbaan te starten. Een plek om naar terug te komen. Want vakmensen leren. Altijd.

Jouw vak.
De toekomst.
Cameraman

Ons werk verandert. Wil je vandaag automonteur worden, dan weet je morgen alles van waterstof. De winkel waar je straks werkt combineert digitale verkoop met een live beleving in een fysieke shop. Verandering is onze toekomst. Hoe je dat terugziet in ons onderwijs, vind je hier in onze verhalen. We zijn op weg.

Gewoon doen

1

We leiden je op tot vakmens. Wij zijn een plek waar je heen gaat als je goed wilt worden en blijven in je vak. De handen uit de mouwen, het gewoon gaan doen, zo werkt het bij ons. Op school, online, op je werkplek en wie weet waar nog meer. Ondertussen leer je ook hoe jouw vak zich ontwikkelt. Vandaag een vakmens, morgen een vakmens.

Vakmensen leren, altijd

2

Noorderpoort is een plek voor alle leeftijden. We hebben mbo-opleidingen voor starters en cursussen en trainingen voor wie al wat langer in het vak zit. Wil je een nieuwe richting inslaan? Dat kan ook bij ons. We hebben altijd onderwijs voor jouw volgende stap. Want uitgeleerd ben je nooit.

Jouw vak. De toekomst

3

Weet jij hoe je vak er in 2035 uitziet? Wij ook nog niet. Maar de toekomst maken we zelf. We halen het werkveld in de klas en onze docenten komen lesgeven op de werkvloer, daar waar jij straks werkt. We slaan nieuwe wegen in. In het groot voor de toekomst van vakmanschap in onze regio. En in het klein met een programma dat gaat over ontdekken wat je worden wilt. Jouw persoonlijke nieuwe weg.

 

0% werkloosheid in de regio

4

Als het aan ons ligt is er 0% werkloosheid in onze regio. Voor elke afgestudeerde werk, dat is de droom. Bedrijven en onze samenwerkingspartners zien ook graag elke vacature vervuld. Samen bouwen we aan het vakmanschap voor morgen. Zodat we als regio de kansen verzilveren die we zelf maken.

Klaar om te wenden

5

Wij dagen onszelf uit om te blijven vernieuwen. Met de focus op de ontwikkelingen in de regio en op de arbeidsmarkt. Nieuw onderwijs maken we door te experimenteren. We voeren er geen eindeloze gesprekken over, we gaan gewoon doen. En we leren ervan. Daar heb je een portie lef voor nodig. En als de situatie erom vraagt? Dan zijn we klaar om te wenden.