2021 Allroundoperationeeltechnicus 04

Regelgeving

Bij Noorderpoort vinden we het belangrijk om onze zaken goed voor elkaar te hebben. Voor onze studenten, voor onze medewerkers en voor onze omgeving. Daar hoort uiteraard bij dat ons houden aan de zaken die per wet geregeld zijn, maar ook dat we afspraken maken op thema’s als bijvoorbeeld duurzaamheid en contractactiviteiten. Een overzicht:

Toelatingseisen mbo

De toelatingseisen voor mbo-opleidingen zijn wettelijk vastgelegd. Bij elke opleiding op onze website staan de toelatingseisen en eventuele aanvullende eisen beschreven, die we hanteren bij het toelaten van studenten.   

Governance

Noorderpoort voert de 'Branchecode goed bestuur in het mbo' uit en legt daarover verantwoording af. 

Regelingen en reglementen

Hieronder vind je verschillende regelingen en reglementen.

Privacy

Alles over privacy lees je in onze privacy en cookieverklaring.

Studentenstatuut en andere belangrijke regelingen

Hieronder kun je het studentenstatuut en andere belangrijke regelingen voor studenten downloaden. 

Contractactiviteiten (LLO)

Hieronder vind je de leveringsvoorwaarden van onze contractactiviteiten.

Duurzame gebouwen

Noorderpoort heeft bij veel van haar locaties ingezet op duurzame en energiezuinige bouw. In moderne en transparante ruimtes wordt creatie en cocreatie aangemoedigd. Nieuwbouw en verbouw zijn gebaseerd op het certificeringssysteem BREEAM. 

Onze gebouwen in Stadskanaal en aan de Bornholmstraat in Groningen hebben het certificaat 'very good' in de wacht gesleept. Daarnaast is het gebouw aan de Muntinglaan te Groningen Breeam gecertificeerd als 'good'. 

Beloningsbeleid Raad van Toezicht

Het beloningsbeleid van Noorderpoort voor de Raad van Toezicht valt binnen de normen van de WNT2. Noorderpoort valt in categorie F, waarbij de voorzitter van de Raad van Toezicht 7,5% en een lid 5% van 183.000 euro kan ontvangen. Het Noorderpoort heeft afgesproken zowel de voorzitter als de leden 50% van het maximale bedrag te laten ontvangen. 

Rechtspersonen en samenwerkingsverbanden informatie nummer (RSIN)

Het Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatie Nummer (RSIN) van Noorderpoort is: 8046.68.024.