Veertig jaar bakker, nu docent

Video

Henk Kloosterhof

Vroeg op, de handen uit de mouwen. Henk Kloosterhof weet er alles van, hij heeft veertig jaar in de familiebakkerij gewerkt, samen met zijn broer. Tot hij via het Regionaal Overleg Bakkersopleiding vernam dat er een docentenfunctie vacant kwam. ‘Net wat voor mij’ vond Henk.

Nu werkt hij als docent. Dat dat ook een vak apart is, is Henk bekend. ‘Terug naar de basis, moet je.’ Alles wat voor hem als bakker een automatisme was, moet voor een student vanaf de eerste dag opgebouwd worden. Dat is het werk van een docent. Henk is blij met de switch in zijn loopbaan. ‘Niet meer zo vroeg op’, lacht hij.

En over blijdschap gesproken, Henk heeft nog een belangrijke tip voor studiekiezers. ‘Kies iets waar je plezier in hebt en vrolijk van wordt’. Zie zijn ogen glimmen en je weet waarom.

Bakker worden

De meeste bakkers staan op als iedereen nog ligt te slapen. Kun jij dat opbrengen en wil jij - net als Henk veertig jaar geleden - de bakker om de hoek worden? Lees dan eens onze informatie over de bakkersopleidingen.

Bakkersopleidingen