;

Touringcarchauffeur / reisleider

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
Crebo
25673
Locatie
Bornholmstraat 31, Groningen
Touringcarchauffeur Reisleider Istock

Alles over deze opleiding

Als touringcarchauffeur/reisleider ben je reisleider en chauffeur tegelijk. Het is een uitdagend en veelzijdig vak dat veel vrijheid geeft. Tegelijkertijd vraagt het ook veel verantwoordelijkheid. Je gaat op pad met passagiers, jong en oud, bij dagtochten of meerdaagse reisjes. Met mensen werken doe je dus graag.

Je bestuurt niet alleen een touringcar. Je bent ook de gastheer/gastvrouw die ervoor zorgt dat de reis perfect verloopt. Daarnaast kun je, als het nodig is, klein (technisch) onderhoud aan de bus uitvoeren. Je werkt als touringcarchauffeur/reisleider vaak op onregelmatige tijden, ‘s avonds en in het weekend.

Over jou

  • Je bent klantvriendelijk en servicegericht
  • Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit
  • Je kunt zelfstandig werken

Je gaat één dag per week naar school. Daarnaast werk je minimaal 20 uur per week bij een erkend touringcarbedrijf. Dit zijn de praktijkdagen.

Tijdens je opleiding haal je je busrijbewijs (D) en je Code 95. Daarnaast wordt je volledig voorbereid op het begeleiden van groepen tijdens dagtochten meerdaagse (buitenlandse) reizen en pendelreizen. Je leert hoe je reizen voorbereidt, bijvoorbeeld welke routes je kunt nemen. Je werkt ook met mensen, dus communicatie en dienstverlening zijn belangrijke vakken. Ook leer je levensreddend handelen en omgaan met lastige situaties.

Omdat de opleiding in modules wordt gegeven, is het mogelijk om elke maand te starten (flexibele instroom).

Locaties

Bornholmstraat 31

Groningen

Onze school is het grootste opleidingscentrum voor Automotive, Logistiek en Fietstechniek in Noord-Nederland. Wij vinden het belangrijk dat de kennis en vaardigheden van onze studenten goed aansluiten op de praktijk. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven.

Adres

Bornholmstraat 31
9723 AW Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen