We laten je graag weten dat we bij Noorderpoort cookies gebruiken. Dit doen we om onze website en onze service te optimaliseren. Lees meer in onzeprivacy & cookieverklaring.
Als logistiek teamleider ben jij specialist in het logistieke proces van een warehouse of magazijn. Jij zorgt ervoor dat goederen op tijd bij de klant worden geleverd, of voor langere tijd in het magazijn worden opgeslagen. Ook beheer je de voorraden en stuur je medewerkers aan.
Over jou
Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel
Je kunt goed presteren onder tijdsdruk
Je toont initiatief
Tijdens deze opleiding bereiden we je voor op een uitdagende logistieke functie. Je maakt kennis met alle ins & outs van het logistieke proces en wordt voorbereid om hier tijdens je stage mee aan de slag te gaan. Een belangrijk deel van de lessen gaat over warehousetechnologie.
Als teamleider is het belangrijk dat je weet hoe je personeel kunt aansturen, motiveren en begeleiden. Dit oefenen we met simulaties.
Noorderpoort geeft de BOL-variant van deze opleiding ook samen met Defensie onder de naam VeVa logistiek teamleider. Dit is een andere opleiding. Je wordt dan logistiek teamleider én militair.
Beroepsgerichte vakken
Ontvangst en opslag van goederen
Orders verzamelen
Verzendklaar maken van goederen
Voorraadbeheer
Coördineren van logistieke werkzaamheden en processen
Personeelsmanagement en leidinggeven
Algemene vakken Je hebt bij deze mbo-opleiding ook algemene vakken zoals: Nederlands, rekenen, loopbaanoriëntatie en burgerschap, en sport.
Kennis verbreden of verdiepen Keuzedelen zijn vakken die je zelf kiest om je kennis te verbreden of te verdiepen. Het kunnen vakken zijn die lijken op vakken in je eigen opleiding, of juist helemaal niet. Keuzedelen zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld sneller werk kunt vinden of makkelijker kunt doorstromen naar een vervolgopleiding. Vijftien procent van je studietijd is gereserveerd voor keuzedelen.
Een deel van je opleiding bestaat uit stage. De kennis en vaardigheden die je op school hebt opgedaan, pas je toe in de praktijk. We noemen dat beroepspraktijkvorming (BPV).
Tijdens je stage krijg je begeleiding van iemand binnen het leerbedrijf waar je stage loopt, en van je stagebegeleider vanuit de opleiding. Je kunt bij hen terecht wanneer je vragen hebt. Ook bespreken jullie regelmatig de voortgang van je stage.
In het eerste jaar loop je tien weken stage. In het tweede jaar loop je twee blokken van tien weken stage. De school heeft stageplekken beschikbaar, maar je mag ook zelf op zoek naar een erkend leerbedrijf.
Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:
vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
vmbo-gemengde leerweg
vmbo-theoretische leerweg of mavo
overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, of van vwo 3 naar vwo 4
mbo-opleiding niveau 2
ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
Zo werkt aanmelden Wil jij verzekerd zijn van een plek bij deze opleiding? Meld je dan aan uiterlijk 1 mei* als de opleiding in augustus/september start, of uiterlijk 1 december als de opleiding in februari start. Na die tijd kun je je ook nog aanmelden, maar dan kan het zijn dat de opleiding al vol is. Bij een opleiding met een 'flexibele instroom' kun je op afwijkende momenten in het jaar beginnen.
Na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een welkomstactiviteit.
* De aanmelddatum 1 april 2022 is vanwege corona verschoven naar 1 mei 2022.
Hoe beoordelen studenten deze opleiding? Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) houdt alle informatie bij. Dus ook wat je startsalaris is, of hoe groot de kans is op werk. Als deze opleiding is beoordeeld, staat hieronder een link om de informatie te bekijken.
Extra schoolkosten Daarnaast moet je rekening houden met de kosten van boeken, speciale software of werkkleding nodig. Als de extra schoolkosten voor deze opleiding bekend zijn, staan ze hieronder vermeld. De bedragen zijn een schatting.
1e jaar € 435,-
2e jaar € 50,-
Laptopkosten Voor je opleiding heb je een eigen laptop nodig. De laptop koop je zelf. Van je opleiding krijg je meer informatie over de eisen waaraan de laptop moet voldoen.
Financiële ondersteuning Wist je dat je ook financiële ondersteuning kunt krijgen als je een opleiding gaat volgen? We hebben een aantal mogelijkheden op een rij gezet.
Onze school is het grootste opleidingscentrum voor Automotive, Logistiek en Fietstechniek in Noord-Nederland. Wij vinden het belangrijk dat de kennis en vaardigheden van onze studenten goed aansluiten op de praktijk. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven.