;

Eerste autoschadehersteller

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25884
Locatie
Bornholmstraat 31, Groningen
Eerste Autoschadehersteller

Alles over deze opleiding

Als een beschadigd voertuig binnenkomt, voert de eerste schadehersteller vervangings- en herstelwerkzaamheden uit aan structurele delen van conventionele carrosserieën en complexe voertuigsystemen. Je beoordeelt welke delen hersteld moeten worden en met welke technieken. Bij het herstellen van de schade combineer je jouw kennis en vakkundigheid met de juiste gereedschappen.

Over jou

  • Je kunt nauwkeurig werken
  • Je bent goed met techniek
  • Je kunt zelfstandig werken

Het eerste jaar is een basisjaar. Je krijgt zowel vakken voor autoschadeherstel als autospuiten. Aan het eind van dit jaar kies je een van deze twee richtingen. 

Vanaf leerjaar 2 vervolg je de opleiding in de BBL-variant. Dat betekent dat je 1 dag in de week naar school gaat en 4 dagen per week aan het werk bent bij een schadeherstelbedrijf. De lessen van leerjaar 2 en 3 worden gegeven bij de Innovam in Assen. Daar is een praktijkopleidingscentrum waar de theorie en eventueel praktijklessen verzorgd worden. Hier werk je met de nieuwste apparatuur en technieken. 

Locaties

Bornholmstraat 31

Groningen

Onze school is het grootste opleidingscentrum voor Automotive, Logistiek en Fietstechniek in Noord-Nederland. Wij vinden het belangrijk dat de kennis en vaardigheden van onze studenten goed aansluiten op de praktijk. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven.

Adres

Bornholmstraat 31
9723 AW Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen