;

Eerste autoschadehersteller

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
CreboNr
25226
Locatie
Bornholmstraat 31, Groningen
Eerste autoschadehersteller - BOL

Alles over deze opleiding

Als een beschadigd voertuig binnenkomt, meet je als eerste autoschadehersteller de schade op met geavanceerde meetapparatuur. Je beoordeelt welke delen hersteld moeten worden en met welke technieken. Bij het herstellen van de schade combineer je jouw kennis en vakkundigheid met de juiste gereedschappen.

Over jou

  • Je kunt nauwkeurig werken
  • Je bent goed met techniek
  • Je kunt zelfstandig werken

Het eerste jaar is een basisjaar. Je krijgt zowel vakken voor autoschadeherstel als autospuiten. Aan het eind van dit jaar kies je een van deze richtingen. 

Vanaf leerjaar 2 vervolg je dan de opleiding in de BBL-variant. Dat betekent dat je dan 1 dag in de week naar school gaat en 4 dagen per week aan het werk bent bij een schadeherstelbedrijf. De lessen van leerjaar 2 worden gegeven bij het VOC (vakopleiding carrosserie) in Assen. Hier werk je met de nieuwste apparatuur en technieken. 

Locaties

Bornholmstraat 31

Groningen

Onze school is het grootste opleidingscentrum voor Automotive, Logistiek en Fietstechniek in Noord-Nederland. Wij vinden het belangrijk dat de kennis en vaardigheden van onze studenten goed aansluiten op de praktijk. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven.

Adres

Bornholmstraat 31
9723 AW Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen