;

Specialist transport en logistiek

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25777
Locatie
Bornholmstraat 31, Groningen
Specialist Transport En Logistiek

Alles over deze opleiding

Een specialist transport en logistiek werkt in een dynamische, vaak internationale werkomgeving. Je moet dan denken aan productie- of handelsbedrijven, import- of exportbedrijven, transportondernemingen en logistieke dienstverleners. Je werkt vanuit kantoor en vanaf de werkvloer met chauffeurs, planners, logistieke teamleiders en de afdeling inkoop en verkoop.

Je bent een specialist in het transport van goederen en houdt toezicht op de logistieke processen. Ook houd je je bezig met het afstemmen van mensen en materieel, commerciële activiteiten en het personeelsbeleid. Je beschikt over analytische vaardigheden en stelt de juiste prioriteiten in deze hectische omgeving.

Over jou

  • Je kunt goed organiseren en plannen
  • Jij houdt van dynamiek en hectiek
  • Je voelt je verantwoordelijk voor mens, organisatie en omgeving

Tijdens deze opleiding komen alle onderwerpen aan bod om van jou een professionele manager te maken. Hoe moet je leiding geven en welke managementvaardigheden zijn daarbij nodig? Hoe maak je een werkplanning en stel je offertes op? Op welke manier zorg je voor nieuwe klanten en opdrachten? 

Omdat je in dit vak veel contact hebt met buitenlandse klanten, krijg je ook Engels en Duits. 

De opleidingen Specialist transport en logistiek en Logistiek supervisor hebben een gezamenlijk basisjaar. In het tweede jaar kies je voor een van beide opleidingen.

Locaties

Bornholmstraat 31

Groningen

Onze school is het grootste opleidingscentrum voor Automotive, Logistiek en Fietstechniek in Noord-Nederland. Wij vinden het belangrijk dat de kennis en vaardigheden van onze studenten goed aansluiten op de praktijk. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven.

Adres

Bornholmstraat 31
9723 AW Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen