;

Eerste fietstechnicus

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25230
Locatie
Bornholmstraat 31, Groningen
Fietstechnicus Niv2 1 Mobiliteitvoertuigen Autologistiek

Alles over deze opleiding

Moeilijke reparaties aan fietsen, racefietsen of mountainbikes los jij als eerste fietstechnicus vakkundig op. En ook storingen aan een e-bike kom je als fietsenmaker steeds vaker tegen. Naast sleutelen in de werkplaats verkoop je ook fietsen en accessoires in de winkel. En je ondersteunt de bedrijfsleider.

Over jou

  • Je bent technisch
  • Je werkt nauwkeurig
  • Je kunt zelfstandig werken

Wij leren je de theorie van de tweewielertechniek. De praktijk leer je in het bedrijf waar je naast je opleiding werkt.  

Je (de)monteert en bekijkt alle onderdelen die op een fiets zitten en leert de meest voorkomende reparaties uitvoeren. Je leert diagnoses te stellen en complexe reparaties uit te voeren. Daarbij besteden we ook veel aandacht aan e-bikes, dus elektrotechniek komt ook voorbij in de opleiding. Maar ook gewone fietsen, racefietsen en mountainbikes komen aan bod.

Klanten adviseren, verkooptechnieken, voorraad controleren, artikelen bestellen, en collega’s aansturen zijn andere onderwerpen die aan de orde komen.

Locaties

Bornholmstraat 31

Groningen

Onze school is het grootste opleidingscentrum voor Automotive, Logistiek en Fietstechniek in Noord-Nederland. Wij vinden het belangrijk dat de kennis en vaardigheden van onze studenten goed aansluiten op de praktijk. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven.

Adres

Bornholmstraat 31
9723 AW Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen