;

Eerste Autoschadehersteller

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
CreboNr
25884
Locatie
Bornholmstraat 31, Groningen
Eerste Autoschadetechnicu Niv3 1 Voertuigentechniek Automotivelogistiek

Alles over deze opleiding

Als een beschadigd voertuig binnenkomt, voert de eerste schadehersteller vervangings- en herstelwerkzaamheden uit aan structurele delen van conventionele carrosserieën en complexe voertuigsystemen. Je beoordeelt welke delen hersteld moeten worden en met welke technieken. Bij het herstellen van de schade combineer je jouw kennis en vakkundigheid met de juiste gereedschappen.

Over jou

  • Je kunt nauwkeurig werken
  • Je bent goed met techniek
  • Je kunt zelfstandig werken

Binnen deze opleiding volg je, net als bij andere mbo-opleidingen, algemene vakken, beroepsgerichte vakken en keuzedelen. De algemene vakken zijn Nederlands, rekenen, Loopbaan en Burgerschap. Het beroepsgerichte vak noemen we vakleer. Daarnaast kies je uit een aantal keuzedelen. Dit aanbod kan per jaar verschillen en hoor je tijdens de opleiding zelf.

Je bent 4 dagen per week aan het werk bij een schadeherstelbedrijf en gaat 1 dag in de week naar school. De lessen worden gegeven bij de Innovam in Assen. Daar is een praktijkopleidingscentrum waar de theorie en eventueel praktijklessen verzorgd worden. Hier werk je met de nieuwste apparatuur en technieken. 

Locaties

Bornholmstraat 31

Groningen

Onze school is het grootste opleidingscentrum voor Automotive, Logistiek en Fietstechniek in Noord-Nederland. Wij vinden het belangrijk dat de kennis en vaardigheden van onze studenten goed aansluiten op de praktijk. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven.

Adres

Bornholmstraat 31
9723 AW Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen