;

Fietstechnicus

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25231
Locatie
Bornholmstraat 31, Groningen
Fietstechnicus

Alles over deze opleiding

Fietsen en e-bikes, voor jou als fietstechnicus kennen ze geen geheimen. Je voert verschillende onderhoudswerkzaamheden en reparaties uit aan tweewielers. Bijvoorbeeld een versnelling repareren, of een fietsketting spannen. Ook help je als fietstechnicus klanten in de winkel.

Over jou

  • Je hebt technisch inzicht
  • Je bent servicegericht
  • Je kunt zelfstandig werken

Wij leren je de theorie en de praktijk van de tweewielertechniek in onze moderne praktijk- en theorieruimtes. Je (de)monteert en bekijkt alle onderdelen die op een fiets zitten en leert de meest voorkomende reparaties uitvoeren. Daarbij besteden we ook veel aandacht aan e-bikes. 

Je leert eenvoudige problemen op te lossen, onderdelen te monteren en nieuwe fietsen klaar te maken voor aflevering. Je leert alle systemen kennen: wiellagers, verlichting, aandrijving, remkabels en meer.

Je komt als fietstechnicus veel in contact met klanten. Je leert hoe je omgaat met klanten, en hen kunt adviseren en helpen. 

Locaties

Bornholmstraat 31

Groningen

Onze school is het grootste opleidingscentrum voor Automotive, Logistiek en Fietstechniek in Noord-Nederland. Wij vinden het belangrijk dat de kennis en vaardigheden van onze studenten goed aansluiten op de praktijk. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven.

Adres

Bornholmstraat 31
9723 AW Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen