;

Touringcarchauffeur

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 2
Duur
1 jaar
Crebo
25675
Locatie
Bornholmstraat 31, Groningen
Touringcarchauffeur Istock

Alles over deze opleiding

Touringcarchauffeur is een uitdagend en veelzijdig vak dat veel vrijheid geeft. Tegelijkertijd vraagt het ook veel verantwoordelijkheid. Je vervoert passagiers bij dagtochten in binnen- en buitenland, pendeldiensten en groepsvervoer. Met mensen werken doe je dus graag.

Je bestuurt niet alleen een touringcar, je bent ook de gastheer/gastvrouw die ervoor zorgt dat de reis perfect verloopt. Daarnaast kun je, als het nodig is, klein (technisch) onderhoud aan de bus uitvoeren. Je werkt als touringcarchauffeur vaak op onregelmatige tijden, ‘s avonds en in het weekend.

Over jou

  • Je bent klantvriendelijk en servicegericht
  • Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit
  • Je kunt zelfstandig werken

Je gaat één dag per week naar school. Daarnaast werk je minimaal 20 uur per week bij een erkend touringcarbedrijf. Dit zijn de praktijkdagen.

Tijdens je opleiding haal je je busrijbewijs (D) en je Code 95. Daarnaast wordt je volledig voorbereid op het begeleiden van groepen tijdens dagtochten, personeelsreizen, schoolreizen of bij vervangend vervoer. Je werkt ook met mensen, dus communicatie en dienstverlening zijn belangrijke vakken. Ook leer je levensreddend handelen en omgaan met lastige situaties.

Omdat de opleiding in modules wordt gegeven, is het mogelijk om elke maand te starten (flexibele instroom).

Locaties

Bornholmstraat 31

Groningen

Onze school is het grootste opleidingscentrum voor Automotive, Logistiek en Fietstechniek in Noord-Nederland. Wij vinden het belangrijk dat de kennis en vaardigheden van onze studenten goed aansluiten op de praktijk. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven.

Adres

Bornholmstraat 31
9723 AW Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen