2021 Adviseurklantmedewerker 05

Erkenning van verworven competenties

Competenties die je hebt opgedaan door (werk)ervaring kun je bij Noorderpoort laten beschrijven en erkennen in een ervaringscertificaat. Wanneer je dit aanvult met een aangepast scholingstraject, kun je versneld een Noorderpoort-diploma behalen.

Waarom starten met een EVC-traject?

Tijdens je werk, cursussen, opleiding of vrijwilligerswerk doe je veel kennis en ervaring op. Deze competenties kun je inzetten binnen je huidige werk of bij een nieuwe baan. Als je wilt aantonen wat jouw kennis en ervaring waard is, kun je deze laten erkennen via een EVC-traject. EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Na zo’n EVC-traject krijg je een ervaringscertificaat dat werkgevers en opleiders laat zien wat jij kunt en weet.

Mbo-diploma behalen

Na een EVC-traject kun je je kennis en vaardigheden verder uitbreiden met een scholing bij Noorderpoort. Doordat het ervaringscertificaat inzicht geeft in wat je beheerst, zou je zelfs vrijstellingen van onderwijs en/of examens kunnen krijgen. Zo kan je een opleiding in verkorte vorm doen. Het scholingstraject wordt aangepast aan de kennis en ervaring die je al hebt. Uiteindelijk krijg je een erkend mbo-diploma dat jou meer kans op een promotie of meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt geeft.

Start een EVC-traject bij Noorderpoort

Wil je een EVC aanvragen en een aangepast scholingstraject volgen bij Noorderpoort?

  • Neem contact op met Studie & Advies. De contactgegevens vind je hiernaast.
  • Een EVC-aanbieder met wie Noorderpoort samenwerkt, neemt contact met je op.
  • De EVC-aanbieder onderzoekt of jouw werkervaring overeen komt met de kennis en kunde die je nodig hebt voor de kwalificatie/opleiding (en in een kwalificatiedossier staan). Jij bouwt een portfolio op, waarin je bewijzen verzamelt. Een beoordelaar kan ook bij jou op het werk komen kijken.
  • De EVC-aanbieder schrijft zijn bevindingen op in een ervaringscertificaat dat gekoppeld is aan een kwalificatie/opleiding/crebo.
  • Een examencommissie van Noorderpoort bekijkt of jouw ervaringscertificaat vrijstelling geeft voor onderwijs en/of examens. Omdat Noorderpoort vanaf het begin bij het EVC-traject betrokken is, houden we je tijdens het hele proces op de hoogte.
  • Noorderpoort stelt voor jou een aangepast scholingstraject samen.
  • Als je de opleiding met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je een erkend mbo-diploma.

Meer informatie over een EVC-traject?

Noorderpoort Hotspot