2021 Oktober LLO Brainstorm IMG 0679

Onderwijs maak je samen

We zijn trots op onze partnerships. Door nauw samen te werken met bedrijven, instellingen en de overheid, weten we wat er daadwerkelijk speelt binnen organisaties.

Op deze manier ontwikkelt Noorderpoort praktijkgericht beroepsonderwijs dat écht aansluit op de concrete wensen van lokale bedrijven. De organisaties leveren op hun beurt weer een bijdrage door het talent van morgen op te leiden.

Sterk in de regio

Noorderpoort is onderdeel van een sterk netwerk in de regio, maar we hebben partnerships over de hele wereld. In de stad en regio werken wij onder andere met: Kasteel.gro, Generation Hospitality, Coördinatiepunt Internationalisering, en de Schier Academy.

Wilt jouw organisatie ook bijdragen aan het beroepsonderwijs van de toekomst? Stuur dan een e-mail naar hotspot@noorderpoort.nl voor meer informatie.

Generation Hospitality

Samen met 6 andere onderwijsinstellingen en 26 bedrijven uit de regio, is Generation Hospitality gerealiseerd. Dankzij een investering van het Regionaal Investeringsfonds wordt er met dit project de komende jaren hard gewerkt aan het herstel van de vrijetijdseconomie in de stad en ommeland.

Voor dat herstel zijn vakmensen nodig. Daarom is een belangrijk doel om de nieuwe generatie hospitality-vakmensen op te leiden en klaar te stomen voor de praktijk. Maar ook door opleiders, werkgevers, werknemers, klanten, gasten, studenten en zij-instromers bewust te maken van hun waarde en rol in de hospitality.

Coördinatiepunt Internationalisering

Het Coördinatiepunt Internationalisering (CPI) helpt Noorderpoort de verbinding met de buitenwereld te leggen en is de aanjager van nieuwe projecten. Met een uitgebreid netwerk van zowel lokale als internationale bedrijven zorgt het CPI ervoor dat onze studenten aan relevante projecten en initiatieven werken.

De Schier Academy

In 2021 werd – in een dringende zoektocht naar horecatalent – de Schier Academy opgericht door horeca-ondernemers en stichting Trochsatter. Op de Schier Academy volgen leerlingen een 1-jarige praktijkgerichte horecaopleiding (als kok, gastvrouw of gastheer) op mbo niveau 2 en 3.

De leerlingen wonen, leren en werken tijdens de opleiding op het eiland, en doen daar praktijkervaring op bij één van de erkende leerbedrijven. Na het afronden van de opleiding krijgen de studenten garantie op een baan en is er doorstroom mogelijk naar vervolgopleidingen. Noorderpoort is sinds 2021 een officiële partner van de Schier Academy.

Interesse?

Ontdek de mogelijkheden

Boumaboulevard 400
9723 ZT Groningen

0800 - 66 77 88 5
hotspot@noorderpoort.nl
Hotspot, gebouw hete kolen in Groningen