;

Autoschadehersteller

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
CreboNr
25883
Locatie
Bornholmstraat 31, Groningen
Autohersteller

Alles over deze opleiding

Plaatwerk uitdeuken, carrosserie- en chassisdelen herstellen. Als autoschadehersteller repareer je kleine en grote schade aan voertuigen. Dit kunnen personenauto’s zijn, maar ook bedrijfswagens, vrachtwagens, campers en motoren. Met jouw kennis en kunde behaal je een perfect eindresultaat.

Over jou

  • Je kunt nauwkeurig werken
  • Je bent goed met techniek
  • Je kunt zelfstandig werken

Binnen deze opleiding volg je, net als bij andere mbo-opleidingen, algemene vakken, beroepsgerichte vakken en keuzedelen. De algemene vakken zijn Nederlands, rekenen, Loopbaan en Burgerschap. De beroepsgerichte vakken zijn vakleer en praktijk. Daarnaast kies je uit een aantal keuzedelen. Dit aanbod kan per jaar verschillen en hoor je tijdens de opleiding zelf.

Het eerste jaar is een basisjaar. Je krijgt zowel vakken voor autoschadeherstel als autospuiten. Aan het eind van dit jaar kies je een van deze twee richtingen.

Vanaf leerjaar 2 vervolg je de opleiding in de BBL-variant. Dat betekent dat je 1 dag in de week naar school gaat en 4 dagen per week aan het werk bent bij een schadeherstelbedrijf. De lessen van leerjaar 2 worden gegeven bij de Innovam in Assen. Daar is een praktijkopleidingscentrum waar de theorie en eventueel praktijklessen verzorgd worden. Hier werk je met de nieuwste apparatuur en technieken.

Locaties

Bornholmstraat 31

Groningen

Onze school is het grootste opleidingscentrum voor Automotive, Logistiek en Fietstechniek in Noord-Nederland. Wij vinden het belangrijk dat de kennis en vaardigheden van onze studenten goed aansluiten op de praktijk. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven.

Adres

Bornholmstraat 31
9723 AW Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen