;

Taxichauffeur

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 2
Duur
1 jaar
Crebo
25674
Locatie
Bornholmstraat 31, Groningen
Taxichauffeur Istock

Alles over deze opleiding

Als taxichauffeur vervoer je passagiers op een veilige en comfortabele manier. Dit doe je met een auto of een taxibusje. Je stippelt van te voren de routes uit om passagiers op tijd naar hun bestemming te brengen. Ook rijd je op vaste routes, met groepen passagiers. Tijdens het rijden maak je gebruik van moderne navigatiemiddelen.

Jij bent – als eerste aanspreekpunt voor de passagiers – het visitekaartje van het bedrijf. Je hebt een dienstverlenende houding naar je klanten en hebt oog voor het andere verkeer om je heen. Als taxichauffeur werk je vaak op onregelmatige tijden, ‘s avonds en in het weekend.

Over jou

  • Je bent klantvriendelijk en servicegericht
  • Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit
  • Je kunt zelfstandig werken

Je gaat één dag per week naar school. Daarnaast werk je minimaal 20 uur per week bij een erkend taxibedrijf. Dit zijn de praktijkdagen.

Je krijgt de basis mee die je nodig hebt om taxichauffeur te worden. Naast het rijden met een taxi, leer je levensreddend handelen en omgaan met lastige situaties. Je leert ook waar je rekening mee houdt als je zieken vervoert.

De opleiding duurt 1 jaar en start op vaste momenten in het jaar. Bij voldoende deelname is in overleg een flexibele instroom ook mogelijk. Ook is een avondopleiding bij voldoende deelname mogelijk.

Locaties

Bornholmstraat 31

Groningen

Onze school is het grootste opleidingscentrum voor Automotive, Logistiek en Fietstechniek in Noord-Nederland. Wij vinden het belangrijk dat de kennis en vaardigheden van onze studenten goed aansluiten op de praktijk. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven.

Adres

Bornholmstraat 31
9723 AW Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen