;

Verzorgende-IG – verkort

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
CreboNr
25656
Locatie
Meerdere locaties
Verzorgende-IG – verkort

Alles over deze opleiding

Als verzorgende-IG help je ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Je ondersteunt hen bij persoonlijke verzorging en dagelijkse activiteiten. Zijn jouw cliënten afhankelijk van (technologische) hulpmiddelen? Dan geef je hen instructies en help je hen om die hulpmiddelen te gebruiken.

Over jou

  • Je kunt goed luisteren
  • Je werkt graag samen
  • Je bent betrouwbaar

Jij vindt het fijn om bij gezonde en ziekte mensen de kwaliteit van hun leven te vergroten. Daar is deze opleiding op gericht. De lessen zijn afwisselend, hebben diepgang, en bieden uitdaging, zodat je goed word voorbereidt op het toekomstige vak. Je krijgt hierbij veel ondersteuning van de docenten. 

Je gaat één dag in de week naar school. In de eerste helft van de opleiding leer je de basis van het beroep. In de tweede helft verdiep je je in de uitstroomrichting passend bij je je werk- of stageplek. Meestal is dit de ouderenzorg of gehandicaptenzorg.

Deze opleiding duurt korter dan de gewone opleiding Verzorgende-IG. Onder het tabblad 'Toelating' staan de toelatingseisen om deze opleiding te kunnen volgen.

Dit is een Topopleiding

Deze opleiding is door de Keuzegids mbo 2022 uitgeroepen tot Topopleiding. Zij hoort bij de beste opleidingen van Nederland. Daar zijn we natuurlijk heel erg trots op. Voor deze opleiding moet je dus bij Noorderpoort zijn. Kies je voor een Topopleiding, dan weet je dat je goed zit!

Locaties

P.C. Hooftlaan 1

Winschoten

Deze school staat in de gemeente Oldambt. Campus Winschoten is een locatie waarvan drie onderwijsinstellingen gebruikmaken: Terra MBO, Dollard College en Noorderpoort. Doordat wij veel samenwerken binnen de locatie zijn er goede afspraken om het doorstromen naar een volgende opleiding of niveau zo makkelijk mogelijk te maken.

Adres

P.C. Hooftlaan 1
9673 GS Winschoten

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen