;

Verzorgende-IG – verkort

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
Crebo
25656
Locatie
Meerdere locaties
Verzorgende IG – Verkort

Alles over deze opleiding

Als verzorgende-IG help je ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Je ondersteunt hen bij persoonlijke verzorging en dagelijkse activiteiten. Zijn jouw cliënten afhankelijk van (technologische) hulpmiddelen? Dan geef je hen instructies en help je hen om die hulpmiddelen te gebruiken.

Over jou

  • Je kunt goed luisteren
  • Je werkt graag samen
  • Je bent betrouwbaar

Jij vindt het fijn om bij gezonde en ziekte mensen de kwaliteit van hun leven te vergroten. Daar is deze opleiding op gericht. De lessen zijn afwisselend, hebben diepgang, en bieden uitdaging, zodat je goed word voorbereidt op het toekomstige vak. Je krijgt hierbij veel ondersteuning van de docenten. 

Je gaat één dag in de week naar school. In de eerste helft van de opleiding leer je de basis van het beroep. In de tweede helft verdiep je je in de uitstroomrichting passend bij je je werk- of stageplek. Meestal is dit de ouderenzorg of gehandicaptenzorg.

Deze opleiding duurt korter dan de gewone opleiding Verzorgende-IG. Onder het tabblad 'Toelating' staan de toelatingseisen om deze opleiding te kunnen volgen.

Locaties

Verlengde Visserstraat 20

Groningen

Op onze school werken de studenten voor en met mensen. Dat betekent dat er naast het opdoen van kennis en vaardigheden ook veel aandacht is voor de persoonlijke ontwikkeling. Wij verzorgen modern en interactief onderwijs, waarbij de praktijk een belangrijk onderdeel is.

Adres

Verlengde Visserstraat 20
9718 JB Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen