;

Combi Mbo-verpleegkundige / Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg – verkort

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25655
Locatie
P.C. Hooftlaan 1, Winschoten
Combi Mbo Verpleegkundige Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg – Verkort

Alles over deze opleiding

Als mbo-verpleegkundige/persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg kun je bijna overal in de zorg aan de slag. Afhankelijk van je werkplek houd je je vooral bezig met het verzorgen van de cliënt of het uitvoeren van verpleegkundige handelingen. Daarnaast begeleid je je cliënten bij wonen, scholing en vrijetijdsbesteding. Je helpt je cliënten het beste uit zichzelf te halen en bouwt met hen een sterke band op.

Over jou

  • Je bent oprecht geïnteresseerd in mensen
  • Je bent behulpzaam
  • Je staat stevig in je schoenen

Deze verkorte opleiding duurt 2,5 jaar, afhankelijk van je vooropleiding, kennis en ervaring. Je krijgt les op school, maar je leert het vak vooral in de praktijk. Aan het eind van de opleiding krijg je twee diploma’s: Mbo-verpleegkundige en Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen/Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg. 

Je leert om zelfstandig en in teamverband te zorgen voor mensen met een (complexe) zorgvraag. De opleiding richt zich op speciale expertises, zoals het verpleegkundig ondersteunen en het begeleiden van cliënten in een specifieke doelgroep. Jij helpt hen zo goed mogelijk zelfstandig deel te nemen aan de samenleving.

Locaties

P.C. Hooftlaan 1

Winschoten

Deze school staat in de gemeente Oldambt. Campus Winschoten is een locatie waarvan drie onderwijsinstellingen gebruikmaken: Terra MBO, Dollard College en Noorderpoort. Doordat wij veel samenwerken binnen de locatie zijn er goede afspraken om het doorstromen naar een volgende opleiding of niveau zo makkelijk mogelijk te maken.

Adres

P.C. Hooftlaan 1
9673 GS Winschoten

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen