;

Mbo-verpleegkundige – verkort

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
2 jaar
Crebo
25655
Locatie
Meerdere locaties
Mbo Verpleegkundige – Verkort

Alles over deze opleiding

Werken met chronisch zieken, mensen met lichamelijke of psychiatrische aandoeningen, ouderen of gehandicapten. Dit doe jij als mbo-verpleegkundige het liefst. Je staat zorgvragers bij op weg naar hun herstel of om de kwaliteit van hun leven te verbeteren.

Over jou

  • Je bent geduldig
  • Je kunt je goed inleven in andere mensen
  • Je bent zorgzaam

Voor deze BBL-opleiding heb je een specifieke vooropleiding nodig (zie het tabblad 'Toelating'), waardoor je de opleiding in 2 jaar kunt afronden.

Je leert als verpleegkundige hoe je betekenisvol leven centraal stelt. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens, en niet op de beperkingen of ziekte zelf. Positieve gezondheid noemen we dat. Je levert een bijdrage aan de zelfredzaamheid van mensen met een zorgvraag en aan het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Binnen de opleiding komen verschillende branches aan bod, zoals verpleeghuis, ziekenhuis, thuiszorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidzorg.

Locaties

P.C. Hooftlaan 1

Winschoten

Deze school staat in de gemeente Oldambt. Campus Winschoten is een locatie waarvan drie onderwijsinstellingen gebruikmaken: Terra MBO, Dollard College en Noorderpoort. Doordat wij veel samenwerken binnen de locatie zijn er goede afspraken om het doorstromen naar een volgende opleiding of niveau zo makkelijk mogelijk te maken.

Adres

P.C. Hooftlaan 1
9673 GS Winschoten

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen