;

Begeleider maatschappelijke zorg – Ervaringsdeskundige

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
Crebo
25780
Locatie
Hertenkampstraat 6, Veendam
Begeleider Maatschappelijke Zorg – Ervaringsdeskundige

Alles over deze opleiding

Wil jij jouw levenservaringen inzetten om anderen te helpen? En durf jij van jouw kwetsbaarheden een kracht te maken? Dan is de opleiding Ervaringsdeskundige misschien wel iets voor jou. Tijdens deze tweejarige opleiding leer je hoe je als opgeleid ervaringsdeskundige een brug kunt slaan tussen hulpverleners en cliënten.

Over jou

  • Je kunt je goed inleven in anderen
  • Je bent sociaal sterk
  • Je bent een goede luisteraar

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die zijn hersteld van een lastige ervaring in hun leven en nu graag andere mensen met een vergelijkbare ervaring willen helpen? Dit kan te maken hebben met huiselijk geweld, armoede, verslaving, of gedwongen prostitutie.

De opleiding duurt 2 jaar. Het eerste half jaar krijg je 4 dagen per week les. Daarna krijg je 2 dagen les en heb je 2 dagen stage. Doordat je een groot deel van je opleiding stageloopt, kun je jouw ervaringskennis direct in de praktijk brengen.

Een gedeelte van de opleiding wordt gegeven door een zogeheten 'tandem'. Dat wil zeggen door twee personen: een ervaren trainer/docent en een ervaringsdeskundige.

Na deze opleiding kun je als ervaringsdeskundige aan de slag bij onder andere het sociaal werk, wijkteams en gemeentes.

Locaties

Hertenkampstraat 6

Veendam

We verzorgen een groot aantal opleidingen op het gebied van handel en ondernemerschap en zorg en welzijn. Daarnaast bieden we de opleiding Servicemedewerker Breed (niveau 2) en de Entree-opleiding (niveau 1).

Adres

Hertenkampstraat 6
9641 GA Veendam

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen