;

Mbo-verpleegkundige

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
CreboNr
25655
Locatie
Meerdere locaties
Mbo-Verpleegkundige - BOL

Alles over deze opleiding

Werken met chronisch zieken, mensen met lichamelijke of psychiatrische aandoeningen, ouderen of gehandicapten. Dit doe jij als mbo-verpleegkundige het liefst. Je staat zorgvragers bij op weg naar hun herstel of om de kwaliteit van hun leven te verbeteren.

Over jou

  • Je bent geduldig
  • Je kunt je goed inleven in andere mensen
  • Je bent zorgzaam

De eerste twee jaar van de opleiding verpleegkunde vormen de basisfase en zijn gericht op het leren van de basisvaardigheden. Tijdens het derde en vierde leerjaar ga je je verdiepen in het vak.  

Tijden de opleiding komen verschillende branches aan bod, zoals verpleeghuis, ziekenhuis, thuiszorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidzorg.

Je leert als verpleegkundige een bijdrage te leveren aan de zelfredzaamheid van mensen met een zorgvraag, en aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. Je oefent met het stellen van verpleegkundige diagnoses en met het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen. Maar ook het geven van persoonlijke verzorging aan en begeleiding van de zorgvrager komen aan bod.

Dit is een Topopleiding

Deze opleiding is door de Keuzegids mbo 2022 uitgeroepen tot Topopleiding. Zij hoort bij de beste opleidingen van Nederland. Daar zijn we natuurlijk heel erg trots op. Voor deze opleiding moet je dus bij Noorderpoort zijn. Kies je voor een Topopleiding, dan weet je dat je goed zit!

Locaties

Zeemanstraat 1

Assen

Wij zijn een kleine school en besteden daarom veel aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van onze studenten. Op onze school vloeien praktijk en theorie soepel in elkaar over. Alles draait om mensen en verpleging. Geen dag is hetzelfde.

Adres

Zeemanstraat 1
9406 BZ Assen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen