;

Mbo-verpleegkundige

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
Crebo
25655
Locatie
Meerdere locaties
Mbo Verpleegkundige

Alles over deze opleiding

Werken met chronisch zieken, mensen met lichamelijke of psychiatrische aandoeningen, ouderen of gehandicapten. Dit doe jij als mbo-verpleegkundige het liefst. Je staat zorgvragers bij op weg naar hun herstel of om de kwaliteit van hun leven te verbeteren.

Over jou

  • Je bent geduldig
  • Je kunt je goed inleven in andere mensen
  • Je bent zorgzaam

De eerste twee jaar van de opleiding verpleegkunde vormen de basisfase en zijn gericht op het leren van de basisvaardigheden. Tijdens het derde en vierde leerjaar ga je je verdiepen in het vak.  

Tijdens de opleiding komen verschillende branches aan bod, zoals verpleeghuis, ziekenhuis, thuiszorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidzorg.

Je leert als verpleegkundige een bijdrage te leveren aan de zelfredzaamheid van mensen met een zorgvraag, en aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. Je oefent met het stellen van verpleegkundige diagnoses en met het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen. Maar ook het geven van persoonlijke verzorging aan en begeleiding van de zorgvrager komen aan bod.

Locaties

P.C. Hooftlaan 1

Winschoten

Deze school staat in de gemeente Oldambt. Campus Winschoten is een locatie waarvan drie onderwijsinstellingen gebruikmaken: Terra MBO, Dollard College en Noorderpoort. Doordat wij veel samenwerken binnen de locatie zijn er goede afspraken om het doorstromen naar een volgende opleiding of niveau zo makkelijk mogelijk te maken.

Adres

P.C. Hooftlaan 1
9673 GS Winschoten

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen