;

Apothekersassistent

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25650
Locatie
Verlengde Visserstraat 20, Groningen
Apothekersassistent

Alles over deze opleiding

Als apothekersassistent zorg je ervoor dat klanten de juiste medicijnen meekrijgen. Daarbij vertel je hoe ze de medicatie moeten innemen en welke bijwerkingen kunnen optreden. Jij helpt de patiënt de geneesmiddelen op de juiste manier te gebruiken.

Over jou

  • Je bent klantgericht
  • Je kunt nauwkeurig werken
  • Je bent stressbestendig

Je leert hoe je patiënten duidelijk kunt voorlichten over de werking van medicijnen en hun bijwerkingen. Ook oefen je de basis van het bereiden van geneesmiddelen. Daarnaast komt het bijhouden van de administratie en de voorraad aan de orde. Ook besteden we aandacht aan helder en klantgericht communiceren.  

De theoretische vakken worden afgewisseld met praktijkvakken. Naast de gewone lessen werk je samen met je studiegenoten aan projecten 

Als BBL-student kan je drie of vier dagen per week werken en één of twee dagen (overdag) naar school gaan. Welke mogelijkheden er voor jou zijn, wordt met jou en jouw werkgever besproken voordat je met de opleiding begint.

Sneller je diploma halen 
In sommige gevallen is het mogelijk om in te stromen in het tweede leerjaar, waardoor je de opleiding in 2 jaar kunt doen. Bekijk de aanvullende toelatingseisen (bij 'Toelating') of je hiervoor in aanmerking komt. 

Locaties

Verlengde Visserstraat 20

Groningen

Op onze school werken de studenten voor en met mensen. Dat betekent dat er naast het opdoen van kennis en vaardigheden ook veel aandacht is voor de persoonlijke ontwikkeling. Wij verzorgen modern en interactief onderwijs, waarbij de praktijk een belangrijk onderdeel is.

Adres

Verlengde Visserstraat 20
9718 JB Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen