;

Mbo-verpleegkundige (omscholingstraject)

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25655
Locatie
Anne de Vriesstraat 70, Assen
Mboverpleegkundige Niv4 1 Zorgwelzijn Assen oud

Alles over deze opleiding

Deze opleiding is bedoeld voor volwassenen die zich willen laten omscholen tot verpleegkundige.

De verpleegkundige ondersteunt bij persoonlijke basiszorg, zoals wassen en het verzorgen van wonden. Naast het stellen van een verpleegkundige diagnose, schrijf je een verpleegplan. Je geeft zorg aan mensen, ongeacht hun achtergrond, geslacht of nationaliteit. Jij bent belangrijk voor de zorgvrager en zijn of haar naasten, want je biedt begeleiding en ondersteuning bij bijvoorbeeld emotionele of gedragsproblemen. Je voert verpleegtechnische handelingen uit, zoals het verzorgen van een stoma of injecteren. Je coördineert de zorg en bewaakt de kwaliteit van de zorg. Het werk van een verpleegkundige is geen dag hetzelfde!

Over jou

  • Je kunt goed omgaan met mensen
  • Je bent geduldig
  • Je kunt je goed inleven in andere mensen

Voordat je kunt starten met een BBL-opleiding, heb je zelf een werkplek (leerbaan) bij een erkend leerbedrijf gevonden. Je bent daar in dienst. Theorie krijg je op school, maar de praktijk leer je op je werkplek.

Tijdens je opleiding werk je minimaal 22-24 uur per week bij je leerbedrijf. Om die reden kun je alleen een BBL-opleiding volgen als je ook een werkplek bij een erkend leerbedrijf hebt. Je weet dan zeker dat je het vak goed leert in de praktijk. 

Dit is een Topopleiding

Deze opleiding is door de Keuzegids mbo 2022 uitgeroepen tot Topopleiding. Zij hoort bij de beste opleidingen van Nederland. Daar zijn we natuurlijk heel erg trots op. Voor deze opleiding moet je dus bij Noorderpoort zijn. Kies je voor een Topopleiding, dan weet je dat je goed zit!

Locaties

Anne de Vriesstraat 70

Assen

Op deze locatie verzorgt Noorderpoort samen met Drenthe College enkele zorgopleidingen.

Adres

Anne de Vriesstraat 70
9402 NT Assen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen