;

Mbo-verpleegkundige (omscholingstraject)

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25655
Locatie
Anne de Vriesstraat 70, Assen
Mbo Verpleegkundige (Omscholingstraject)

Alles over deze opleiding

Deze opleiding is bedoeld voor volwassenen die zich willen laten omscholen tot verpleegkundige.

De verpleegkundige ondersteunt bij persoonlijke basiszorg, zoals wassen en het verzorgen van wonden. Naast het stellen van een verpleegkundige diagnose, schrijf je een verpleegplan. Je geeft zorg aan mensen, ongeacht hun achtergrond, geslacht of nationaliteit. Jij bent belangrijk voor de zorgvrager en zijn of haar naasten, want je biedt begeleiding en ondersteuning bij bijvoorbeeld emotionele of gedragsproblemen. Je voert verpleegtechnische handelingen uit, zoals het verzorgen van een stoma of injecteren. Je coördineert de zorg en bewaakt de kwaliteit van de zorg. Het werk van een verpleegkundige is geen dag hetzelfde!

Over jou

  • Je kunt goed omgaan met mensen
  • Je bent geduldig
  • Je kunt je goed inleven in andere mensen

Deze opleiding is bedoeld voor volwassenen die zich willen laten omscholen tot verpleegkundige. Je hebt een beroepsopleiding gevolgd en werkervaring opgedaan. Het is daardoor mogelijk om de opleiding Mbo-verpleegkundige binnen drie jaar af te ronden. Leren van én met de praktijk staat daarbij centraal staat. Het eerste jaar is het basisjaar. In het tweede en derde leerjaar vindt de verdieping plaats en worden de praktijkexamens afgenomen.

Na deze opleiding kun je aan de slag in een ziekenhuis, verpleeg- en verzorgingshuizen, de psychiatrie, instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking of in de thuiszorg.

Locaties

Anne de Vriesstraat 70

Assen

Op deze locatie verzorgt Noorderpoort samen met Drenthe College enkele zorgopleidingen.

Adres

Anne de Vriesstraat 70
9402 NT Assen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen