;

Mbo-verpleegkundige (omscholingstraject)

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
CreboNr
25655
Locatie
Zeemanstraat 1, Assen
Mbo-verpleegkundige (omscholingstraject) - BBL

Alles over deze opleiding

Deze opleiding is bedoeld voor volwassenen die zich willen laten omscholen tot verpleegkundige.

De verpleegkundige ondersteunt bij persoonlijke basiszorg, zoals wassen en het verzorgen van wonden. Naast het stellen van een verpleegkundige diagnose, schrijf je een verpleegplan. Je geeft zorg aan mensen, ongeacht hun achtergrond, geslacht of nationaliteit. Jij bent belangrijk voor de zorgvrager en zijn of haar naasten, want je biedt begeleiding en ondersteuning bij bijvoorbeeld emotionele of gedragsproblemen. Je voert verpleegtechnische handelingen uit, zoals het verzorgen van een stoma of injecteren. Je coördineert de zorg en bewaakt de kwaliteit van de zorg. Het werk van een verpleegkundige is geen dag hetzelfde!

Over jou

  • Je kunt goed omgaan met mensen
  • Je bent geduldig
  • Je kunt je goed inleven in andere mensen

Deze opleiding is bedoeld voor volwassenen die zich willen laten omscholen tot verpleegkundige. Je hebt een beroepsopleiding gevolgd en werkervaring opgedaan. Het is daardoor mogelijk om de opleiding Mbo-verpleegkundige binnen drie jaar af te ronden. Leren van én met de praktijk staat daarbij centraal staat. Het eerste jaar is het basisjaar. In het tweede en derde leerjaar vindt de verdieping plaats en worden de praktijkexamens afgenomen.

Na deze opleiding kun je aan de slag in een ziekenhuis, verpleeg- en verzorgingshuizen, de psychiatrie, instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking of in de thuiszorg.

Noorderpoort biedt deze opleiding samen met Drenthe College aan. De opleiding wordt gegeven door docenten van beide roc’s. De locatie is in Assen: Zeemanstraat 1 (Noorderpoort) of Anne de Vriesstraat 70 (Drenthe College).

Dit is een Topopleiding

Deze opleiding is door de Keuzegids mbo 2022 uitgeroepen tot Topopleiding. Zij hoort bij de beste opleidingen van Nederland. Daar zijn we natuurlijk heel erg trots op. Voor deze opleiding moet je dus bij Noorderpoort zijn. Kies je voor een Topopleiding, dan weet je dat je goed zit!

Locaties

Zeemanstraat 1

Assen

Wij zijn een kleine school en besteden daarom veel aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van onze studenten. Op onze school vloeien praktijk en theorie soepel in elkaar over. Alles draait om mensen en verpleging. Geen dag is hetzelfde.

Adres

Zeemanstraat 1
9406 BZ Assen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen