;

Helpende zorg en welzijn – verkort

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 2
Duur
1 jaar
Crebo
25960
Locatie
Verlengde Visserstraat 20, Groningen
Helpende Zorg En Welzijn – Verkort

Alles over deze opleiding

Jij helpt mensen die in het dagelijks leven extra ondersteuning nodig hebben. Dit kunnen kinderen, volwassenen of ouderen zijn. Mensen die thuis wonen, in een verzorgingshuis of een woongroep. Voor al deze mensen ben jij als helpende zorg en welzijn van grote waarde.

Over jou

  • Je vindt het leuk om iemand te helpen
  • Je bent betrouwbaar
  • Je kunt je goed inleven in andere mensen

Deze verkorte opleiding duurt 1 jaar. Kijk bij ‘Toelating’ of je aan de eisen voldoet. Je kunt anders de gewone opleiding van 2 jaar volgen.

Je gaat één dag in de week naar school waar je vooral theorielessen krijgt. De andere dagen werk je bij een werkgever om de praktijk van het vak te leren. De zorg om mensen staat in deze opleiding centraal. Je leert hoe je mensen die hulp nodig hebben (zoals ouderen, kinderen, of mensen met een handicap) kunt ondersteunen bij hun dagelijkse bezigheden. Denk bijvoorbeeld aan assisteren bij het aan- en uitkleden, helpen met eten, ondersteunen in het huishouden, of het doen van activiteiten. Ook besteden we veel aandacht aan jouw eigen ontwikkeling.

Locaties

Verlengde Visserstraat 20

Groningen

Op onze school werken de studenten voor en met mensen. Dat betekent dat er naast het opdoen van kennis en vaardigheden ook veel aandacht is voor de persoonlijke ontwikkeling. Wij verzorgen modern en interactief onderwijs, waarbij de praktijk een belangrijk onderdeel is.

Adres

Verlengde Visserstraat 20
9718 JB Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen