;

Onderwijsassistent

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25698
Locatie
Meerdere locaties
Onderwijsassistent

Alles over deze opleiding

Als onderwijsassistent ondersteun je de docent met de werkzaamheden. Je helpt mee in de klas, leidt kringgesprekken, of geeft extra uitleg aan leerlingen die iets meer aandacht nodig hebben. Ook buiten de klas ben je actief: je houdt pleinwacht tijdens pauzes en helpt mee met het organiseren van schoolactiviteiten.

Over jou

  • Je werkt graag met kinderen en jongeren
  • Je kunt goed luisteren en uitleggen
  • Je kunt goed samenwerken

Je krijgt les vanuit de beroepspraktijk. Dat doen we met behulp van kenmerkende praktijksituaties. Zo ontwikkel je de kennis, houding en vaardigheden die je nodig hebt om je toekomstige beroep goed te kunnen uitoefenen. Je leert hoe je een kringgesprek voert, hoe je instructie geeft en hoe je voortgang bijhoudt. Ook ga je aan de slag met expressie en activiteiten.

Een belangrijk onderdeel van de opleiding vormt het methodisch werken. Je leert niet alleen een lesvoorbereiding of een begeleidingsplan te schrijven, maar ook doelgericht volgens dat plan te werken. We besteden daarnaast veel aandacht aan je persoonlijke vorming.

Locaties

Sportparklaan 5

Stadskanaal

Naast een school, zijn wij ook een ontmoetingsplaats van onderwijs, bedrijfsleven, instellingen, branches en sportverenigingen. Deze combinatie zorgt voor een perfecte mix van theorie en praktijk.

Wij verzorgen opleidingen in de sectoren zorg en welzijn, techniek en zakelijke dienstverlening. Vanaf dag één staat alles wat onze studenten doen in het teken van hun toekomstige beroep.

Adres

Sportparklaan 5
9502 CW Stadskanaal

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen