;

Begeleider maatschappelijke zorg – verkort

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
Crebo
25780
Locatie
Meerdere locaties
Begeleider maatschappelijke zorg – verkort

Alles over deze opleiding

Mensen met een beperking of een probleem kunnen voor een korte of lange periode moeite hebben om helemaal zelf de regie te voeren over hun leven. Als begeleider maatschappelijke zorg begeleid je deze mensen bij hun dagelijkse bezigheden en persoonlijke zorg. Dit kan in hun eigen huis zijn, in een woonvorm of in een instelling. Dankzij jou kunnen ze een zo normaal mogelijk leven leiden, of is het voor hen weer mogelijk om deel te nemen aan de maatschappij.

Over jou

  • Je vindt het leuk om mensen te helpen
  • Je bent geïnteresseerd in mensen
  • Je kunt goed samenwerken

Deze verkorte opleiding is speciaal voor afgestudeerden die al een diploma Verzorgende-IG hebben en breder willen worden opgeleid voor de zorgsector.

De lesstof krijg je in modules. Elke module heeft de volgende opzet:

  • Via (online) les en zelfstudie leer je wat het beroep inhoudt en hoe je moet handelen
  • In de praktijklessen op school oefen je communicatieve, begeleidende, dagbestedings- en huishoudelijke vaardigheden die je moet kunnen uitvoeren
  • Tijdens de lessen ‘werkplaats’ laat je zien dat je je kennis en vaardigheden kunt toepassen bij beroepsgerichte uitdagingen
  • Via de beroepspraktijkvorming en de examens worden jouw kennis en skills getoetst

De opleiding richt zich op verschillende doelgroepen en branches:

  • Mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking
  • Mensen die om psychosociale redenen niet goed kunnen deelnemen aan de maatschappij

De lessen zijn afwisselend, hebben diepgang, en bieden uitdaging, zodat je goed wordt voorbereid op het toekomstige vak. Je krijgt hierbij veel ondersteuning van de docenten.

Deze opleiding duurt korter dan de gewone opleiding Begeleider maatschappelijke zorg. Onder het tabblad 'Toelating' staan de toelatingseisen om deze opleiding te kunnen volgen. Bij de start van de opleiding kun je vrijstelling aanvragen voor bepaalde overlappende examens.

Na deze opleiding kun je gelijk aan de slag in de zorg. Ook kun je verder leren met een mbo 4-opleiding in de maatschappelijke zorg of verpleegkunde.

Locaties

Sportparklaan 5

Stadskanaal

Naast een school, zijn wij ook een ontmoetingsplaats van onderwijs, bedrijfsleven, instellingen, branches en sportverenigingen. Deze combinatie zorgt voor een perfecte mix van theorie en praktijk.

Wij verzorgen opleidingen in de sectoren zorg en welzijn, techniek en zakelijke dienstverlening. Vanaf dag één staat alles wat onze studenten doen in het teken van hun toekomstige beroep.

Adres

Sportparklaan 5
9502 CW Stadskanaal

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen