;

Doktersassistent

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
CreboNr
25695
Locatie
Verlengde Visserstraat 20, Groningen
Doktersassistent

Alles over deze opleiding

Voor patiënten ben jij als doktersassistent het eerste aanspreekpunt. Je geeft aan hen persoonlijk en telefonisch advies, uitleg en informatie over ziektes en behandelingen. Daarnaast assisteer je de arts bij medische handelingen. Als doktersassistent heb je een verantwoordelijke baan met afwisselende werkzaamheden.

Over jou

  • Je kunt helder communiceren
  • Je kunt je goed inleven in andere mensen
  • Je bent stressbestendig

Tijdens de opleiding leer en oefen je hoe je verpleegkundige en medische handelingen uitvoert, medische instrumenten gebruikt, en laboratoriumonderzoekjes uitvoert. Ook het bijhouden van de patiëntenadministratie en klantgericht communiceren komen aan bod.  

Sneller je diploma halen 
In sommige gevallen is het mogelijk om in te stromen in het tweede leerjaar, waardoor je de opleiding in 2 jaar kunt doen. Bekijk de aanvullende toelatingseisen of je hiervoor in aanmerking komt. 

Dit is een Topopleiding

Deze opleiding is door de Keuzegids mbo 2022 uitgeroepen tot Topopleiding. Zij hoort bij de beste opleidingen van Nederland. Daar zijn we natuurlijk heel erg trots op. Voor deze opleiding moet je dus bij Noorderpoort zijn. Kies je voor een Topopleiding, dan weet je dat je goed zit!

Locaties

Verlengde Visserstraat 20

Groningen

Op onze school werken de studenten voor en met mensen. Dat betekent dat er naast het opdoen van kennis en vaardigheden ook veel aandacht is voor de persoonlijke ontwikkeling. Wij verzorgen modern en interactief onderwijs, waarbij de praktijk een belangrijk onderdeel is.

Adres

Verlengde Visserstraat 20
9718 JB Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen