;

Sociaal werker

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25958
Locatie
Verlengde Visserstraat 20, Groningen
Sociaal Werker

Alles over deze opleiding

Een sociaal werker staat midden in de samenleving. Je ondersteunt mensen individueel of in groepen. De kwesties waar je mee te maken krijgt, zijn heel verschillend; van het aanvragen van een uitkering tot hulp bij gezinsproblematiek.

Over jou

  • Je hebt inlevingsvermogen
  • Je staat stevig in je schoenen
  • Je hebt een lerende houding

Je leert hoe je kunt werken aan de aanpak van sociale problematiek. Dit kan binnen verschillende doelgroepen zijn, denk aan mensen met schulden, tienermoeders, scholieren of gehandicapten. Je brengt de hulpvraag van de cliënt in kaart en je komt met passende oplossingen. Je leert hoe je ze zelf praktisch kunt helpen of hoe je doorverwijst naar andere instanties.

We besteden aandacht aan je zelfbewustzijn, verantwoordelijkheid en het omgaan met veranderingen binnen jouw beroep. Soms ga je op excursie naar evenementen die passen binnen het thema waar je op dat moment aan werkt. Denk bijvoorbeeld aan een theatervoorstelling of een beurs.  

Locaties

Verlengde Visserstraat 20

Groningen

Op onze school werken de studenten voor en met mensen. Dat betekent dat er naast het opdoen van kennis en vaardigheden ook veel aandacht is voor de persoonlijke ontwikkeling. Wij verzorgen modern en interactief onderwijs, waarbij de praktijk een belangrijk onderdeel is.

Adres

Verlengde Visserstraat 20
9718 JB Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen