;

Verzorgende-IG – verkort

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
Crebo
25656
Locatie
Meerdere locaties
Verzorgende IG – Verkort

Alles over deze opleiding

Als verzorgende-IG help je ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Je ondersteunt hen bij persoonlijke verzorging en dagelijkse activiteiten. Zijn jouw cliënten afhankelijk van (technologische) hulpmiddelen? Dan geef je hen instructies en help je hen om die hulpmiddelen te gebruiken.

Over jou

  • Je kunt goed luisteren
  • Je werkt graag samen
  • Je bent betrouwbaar

Deze verkorte opleiding is speciaal voor afgestudeerden die al een diploma Maatschappelijke zorg niveau 3 of gelijkwaardig hebben en breder willen worden opgeleid voor de zorgsector.

Jij vindt het fijn om bij gezonde en ziekte mensen de kwaliteit van hun leven te vergroten. Daar is deze opleiding op gericht. De lessen zijn afwisselend, hebben diepgang, en bieden uitdaging, zodat je goed wordt voorbereid op het toekomstige vak. Je krijgt hierbij veel ondersteuning van de docenten.

De lesstof krijg je in modules. Elke module heeft de volgende opzet:

  • Via (online) les en zelfstudie leer je wat het beroep inhoudt en hoe je moet handelen
  • In de praktijklessen op school ’oefen je de verzorgende en verpleegtechnische handelingen die je moet kunnen uitvoeren en verdiep je je vaardigheden in het omgaan met mensen met ziekten en beperkingen
  • Tijdens de lessen ‘werkplaats’ laat je zien dat je je kennis en vaardigheden kunt toepassen bij beroepsgerichte uitdagingen
  • Via de beroepspraktijkvorming en de examens worden jouw kennis en skills getoetst

De opleiding richt zich op verschillende doelgroepen en branches:

  • Ouderen, (chronisch) zieken en revaliderenden in de verpleeghuis- en thuiszorg
  • Mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige handicap in de gehandicaptenzorg
  • Barenden, pasgeborenen, kraamvrouwen en (kraam)gezinnen in de kraamzorg

Deze opleiding duurt korter dan de gewone opleiding Verzorgende-IG. Onder het tabblad 'Toelating' staan de toelatingseisen om deze opleiding te kunnen volgen. Bij de start van de opleiding kun je vrijstelling aanvragen voor bepaalde overlappende examens.

Na deze opleiding kun je gelijk aan de slag in de zorg. Ook kun je verder leren met een mbo 4-opleiding in de verpleegkunde of maatschappelijke zorg.

Locaties

Sportparklaan 5

Stadskanaal

Naast een school, zijn wij ook een ontmoetingsplaats van onderwijs, bedrijfsleven, instellingen, branches en sportverenigingen. Deze combinatie zorgt voor een perfecte mix van theorie en praktijk.

Wij verzorgen opleidingen in de sectoren zorg en welzijn, techniek en zakelijke dienstverlening. Vanaf dag één staat alles wat onze studenten doen in het teken van hun toekomstige beroep.

Adres

Sportparklaan 5
9502 CW Stadskanaal

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen