< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Mbo opleidingen Transport scheepvaart en logistiek Logistiek medewerker verkort 25371
logistiekmedewerker_niv2_1_transportscheepvlogistiek.jpg
logistiekteamleider_niv3_2_transportscheepvlogistiek.jpg
NP-Logistiek-Medewerker-en-Chauffeur-0003.jpg

Logistiek medewerker – verkort Niveau 2

Als logistiek medewerker weet je alles over het reilen en zeilen binnen een warehouse of magazijn: van ontvangst, opslag en verzendklaar maken van goederen tot de voorraadinventarisatie. Werk je nauwkeurig en wil je graag een afwisselende baan? Dan is deze opleiding iets voor jou.

 • Je ontvangt goederen en slaat deze op
 • Je verzamelt goederen en maakt ze verzendklaar
 • Je volgt procedures en veiligheidsvoorschriften op

Meld je aan voor deze BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding

 • 24 Lesuren per week
  Indicatie van aantal lesuren per week in het eerste studiejaar
 • 50% Praktijk
  Indicatie van percentage praktijkgerichte lessen in het eerste studiejaar
Duur
1-jarige opleiding
Niveau
Niveau 2
Leerweg
BOL
Crebo nr.
25371
Startmoment Locatie
5 sep 2022 Groningen

Hulp bij je studiekeuze?

Een studie kiezen kan best lastig zijn. Maar geen stress. Wij helpen jou hierbij, zodat jij uiteindelijk de opleiding kiest die het beste bij jou past!
Ga naar de studiekeuzehulp

Stel een vraag over de opleiding

Voor al je vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met:

avatar

Groningen - Bornholmstraat
Janneke Frans
j.frans@noorderpoort.nl

Kunnen we je helpen?

Wil je meer informatie of een persoonlijk gesprek om tot je keuze te komen? We helpen je graag.

Wij zijn bereikbaar van ma t/m vr tussen 09.00 - 17.00 uur.

Over deze opleiding:

Past deze opleiding bij jou?

Een logistiek medewerker heeft een breed takenpakket. Je voert fysieke werkzaamheden uit, waardoor een goede lichamelijke conditie belangrijk is. Je kunt je goed inleven in de wensen van de klant. Daarnaast werk je snel, nauwkeurig en volgens de veiligheidsvoorschriften. Je kunt prima presteren onder tijdsdruk.

Wat doet een Logistiek medewerker?

Als logistiek medewerker heb je vaak te maken met internationale logistieke processen. Goederen komen van over de hele wereld naar Nederland toe, met trein, vrachtauto, vliegtuig of containerschip. Een groot deel hiervan wordt verder getransporteerd naar Europa. Maar meestal wordt het eerst in Nederland opgeslagen in warehouses of magazijnen. Jij bent degene die de producten ontvangt, controleert en opslaat.

Soms moet je de goederen in het magazijn omverpakken, dat wil zeggen dat je ze in kleinere of juist grotere hoeveelheden verpakt. Of je mag goederen samenvoegen tot een eindproduct. Ook maak je producten verzendklaar om te versturen naar de klant.

Welke banen kun je krijgen?

Met deze opleiding kun je terecht komen in de volgende beroepen:

 • Magazijnmedewerker
 • Heftruckchauffeur

Hoe ziet mijn opleiding eruit?

Tijdens deze opleiding bereiden we je voor op een uitdagende en veelzijdige logistieke functie. Je maakt kennis met alle ins & outs van het logistieke proces en gaat hier tijdens je stage mee aan de slag. Een belangrijk deel van de lessen zal gaan over warehousetechnologie.

Noorderpoort geeft de BOL-variant van deze opleiding ook samen met Defensie onder de naam ‘VeVa logistiek medewerker’. Dit is een andere opleiding. Je wordt dan logistiek medewerker én militair.

Beroepsgerichte vakken

 • Ontvangst en opslag van goederen
 • Verzendklaar maken van goederen
 • Inventariseren van de voorraad

Algemene vakken

* Heb je moeite met taal of rekenen? Dan helpen we je met extra lessen in aanloop naar de examens.

Over de stage

Een deel van je opleiding bestaat uit stage. De kennis en vaardigheden die je op school hebt opgedaan, pas je toe in de praktijk. We noemen dat beroepspraktijkvorming (BPV). 

Tijdens je stage word je begeleid door iemand binnen het leerbedrijf en je stagebegeleider vanuit de opleiding. Je kunt bij hen terecht wanneer je vragen hebt. Ook bespreken jullie regelmatig de voortgang van je stage.

Deze opleiding start met 10 weken school. Daarna volg je wekelijks drie dagen les op school en loop je twee dagen stage. De school heeft stageplekken beschikbaar, maar je mag ook zelf op zoek naar een erkend leerbedrijf.

Keuzedelen

Keuzedelen zijn vakken die je zelf kiest om je kennis te verbreden of te verdiepen. Het kunnen vakken zijn die lijken op vakken in je eigen opleiding, of juist helemaal niet. Keuzedelen zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld sneller werk kunt vinden of makkelijker kunt doorstromen naar een vervolgopleiding. Vijftien procent van je studietijd is gereserveerd voor keuzedelen.

We passen het aanbod aan keuzedelen regelmatig aan, zodat je tijdens je opleiding altijd een actuele en uitgebreide keuze hebt. Als de keuzedelen voor het eerste jaar van deze opleiding al bekend zijn, zie je hieronder een selectie.

Keuzedelen voor deze opleiding:

 • Arbo kwaliteitszorg en hulpverlening niv 2
 • Deelmarkten vervoer 1
 • Duits A1/A2 in het beroepsonderwijs
 • Duurzaamheid in het beroep B (niveau 2)
 • Levensmiddelen in de logistiek
 • Ondernemend gedrag Consortiumbo(niv 3 en 4)
 • Ondernemend gedrag niveau 1 en 2
 • Oriëntatie ondernemerschap (PF EP TPS)

Welke begeleiding krijg je?

Bij Noorderpoort vinden we het belangrijk dat je goed wordt begeleid tijdens je studie. Daarom krijg je een eigen studieloopbaanbegeleider (SLBer). Hij of zij volgt hoe het met jou en je studieresultaten gaat en helpt je waar nodig. Ook kun je met vragen en problemen bij je SLBer terecht.

Lees meer over begeleiding

Leslocatie(s)

NP-Automotive-Locatie-0010.jpg

Bornholmstraat 31
9723 AW Groningen

Wat kost deze opleiding?

De kosten van deze opleiding bestaan uit verschillende onderdelen: lesgeld, schoolkosten, de vrijwillige bijdrage en laptopkosten.

Lesgeld

Als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, betaal je lesgeld. Dit bedrag staat vast en wordt door de overheid bepaald.

Leerweg en niveau:  Lesgeld 2021-2022*:
BOL, alle niveaus € 608,-

* Het les- en cursusgeld worden jaarlijks opnieuw vastgesteld door de overheid. Vanwege de coronacrisis heeft de overheid besloten om het les- en cursusgeld voor schooljaar 2021-2022 te halveren.

Laptopkosten

Voor alle opleidingen bij Noorderpoort heb je een laptop nodig. Aan het begin van het schooljaar krijg je van je opleiding meer informatie over de precieze eisen waaraan deze moet voldoen. De meeste opleidingen vragen om een Windows-laptop vanwege bepaalde applicaties waarmee je gaat werken. 

Schoolkosten

Naast het lesgeld krijg je ook te maken met schoolkosten en vrijwillige bijdrage. Onder de vrijwillige bijdrage vallen onder andere deelname aan excursies (€50 - €500) en praktische zaken als het huren van een kluisje (€10 - €25). Jij bepaalt zelf of je wil deelnemen aan excursies en/of gebruik wil maken van de voorzieningen. 

Tijdens je studie volg je ook keuzedelen, hier kunnen aanvullende kosten voor in rekening gebracht worden.

De schoolkosten zijn bedoeld voor boeken, readers, software en werkkleding. Met uitzondering van vakspecifieke gereedschappen (zoals gereedschapskist, koksmessen en kappersscharen): deze worden door je school beschikbaar gesteld en blijven ook eigendom van de school. 

Voor deze opleiding moet je rekening houden met onderstaande schoolkosten*. Als de opleiding op meerdere locaties wordt aangeboden, kunnen de kosten per locatie verschillen. Vraag de contactpersoon van de school van jouw keuze als je de precieze schoolkosten per schooljaar wil weten.

 • 1e jaar € 340,-

* De bedragen zijn een benadering van de kosten. De uiteindelijke kosten kunnen licht afwijken.

Wat zijn de toelatingseisen?

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

 • vmbo-basisberoepsgerichte leerweg
 • vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
 • vmbo-gemengde leerweg
 • vmbo-theoretische leerweg of mavo
 • mbo-opleiding niveau 1 (Entree)
 • overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, of van vwo 3 naar vwo 4
 • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling

Aanvullende eisen voor deze opleiding

Voor deze opleiding zijn geen aanvullende eisen.

Hoe werkt de toelatingsprocedure?

Door het coronavirus lopen sommige dingen dit jaar anders dan we gewend zijn. De welkomstactiviteiten kunnen daardoor vertraging oplopen of een andere invulling krijgen dan hieronder beschreven. Wij blijven ons best doen om jou goed en tijdig te informeren.

1. Aanmelden

Wil jij verzekerd zijn van een plek bij deze opleiding? Meld je dan aan uiterlijk 1 april als de opleiding in augustus/september start, of uiterlijk 1 december als de opleiding in februari start. Bij een opleiding met een 'flexibele instroom' kun je op elk gewenst moment beginnen.

Na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een welkomstactiviteit. 

2. Kennismaken

Tijdens de welkomstactiviteit maken we kennis: jij met de opleiding en wij met jou. Met een activiteit of opdracht ga je ervaren of de opleiding die je gekozen hebt echt bij je past.

3. Kiezen

Na de welkomstactiviteit hebben we een kort persoonlijk gesprek met je. Heb je het idee dat deze opleiding bij je past, dan schrijven we je in voor de opleiding. Je bent dan zeker van een plek in de opleiding. Ben je niet zeker? Dan bieden we je een studiekeuzegesprek aan.

4. Ondertekenen onderwijsovereenkomst

Als je definitief voor de opleiding hebt gekozen, ontvang je van ons een onderwijsovereenkomst. Stuur die ondertekend aan ons terug en je bent officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.  

5. Starten met de opleiding

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding.

Meld je aan voor deze BOL voltijd opleiding

Bekijk BBL werken en leren opleiding

Studie in Cijfers
Logistiek medewerker – verkort
Niveau 2
Noorderpoort
landelijk
gemiddelde
deze
opleiding

Studenttevredenheid

rapportcijfer
7,1
6,8

Percentage geslaagde studenten

in afgelopen schooljaar
72%
66%

Doorstroom binnen MBO

na afgelopen schooljaar
21%
48%

Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden


Logistiek medewerker
-
71%
landelijk
gemiddelde
deze
regio

Kans op werk in jouw vakgebied

na je opleiding
Logistiek medewerker

Kans op stage


Logistiek medewerker

Startsalaris

gemiddeld bruto uurloon
Logistiek medewerker
-
€ 7,88
Studie in Cijfers
Logistiek medewerker – verkort
Niveau 2 Noorderpoort
Studenttevredenheid rapportcijfer
Deze opleiding 7,1
Landelijk gemiddelde 6,8
Percentage geslaagde studenten in afgelopen schooljaar
Deze opleiding 72%
Landelijk gemiddelde 66%
Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar
Deze opleiding 21%
Landelijk gemiddelde 48%
Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde 71%
Kans op werk in jouw vakgebied na je opleiding
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Kans op stage
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Startsalaris gemiddeld bruo loon
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde € 7,88

Meer informatie: http://studieincijfers.s-bb.nl

Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze opleidingen zijn mogelijk ook interessant

Chauffeurwegvervoer_niv2_1_transportscheepvaartlog.jpg

Chauffeur wegvervoer Niveau 2

Groningen
BBL
logistiekteamleider_niv3_1_transportscheepvlogistiek.jpg

Logistiek teamleider – verkort Niveau 3

Groningen
BOL, BBL
Terug naar boven