We laten je graag weten dat we bij Noorderpoort cookies gebruiken. Dit doen we om onze website en onze service te optimaliseren. Lees meer in onzeprivacy & cookieverklaring.
Als serviceadviseur in de mobiliteitsbranche ben jij het gezicht van het bedrijf. Je adviseert klanten over noodzakelijke reparaties en zorgt ervoor dat jouw collega’s van de werkplaats die uitvoeren. Je bent dus de schakel tussen de klant en de werkplaats.
Over jou
Je bent klantvriendelijk
Je hebt een commerciële instelling
Je hebt goede sociale vaardigheden
Je gaat één dag in de week naar school. De andere dagen werk je in je leerbedrijf. Je werkt met beroepsopdrachten. Deze voer je uit bij je leerbedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het geven van advies aan een klant of het opstellen van een werkorder.
Beroepsgerichte vakken
Klantcontact
Werkplaatsplanning
Facturatie
Acquisitie
Klachten afhandelen
Algemene vakken Je hebt bij deze mbo-opleiding ook algemene vakken zoals: Nederlands, rekenen, loopbaanoriëntatie en burgerschap, sport, Engels, en ICT-vaardigheden.
Kennis verbreden of verdiepen Keuzedelen zijn vakken die je zelf kiest om je kennis te verbreden of te verdiepen. Het kunnen vakken zijn die lijken op vakken in je eigen opleiding, of juist helemaal niet. Keuzedelen zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld sneller werk kunt vinden of makkelijker kunt doorstromen naar een vervolgopleiding. Vijftien procent van je studietijd is gereserveerd voor keuzedelen.
Voordat je start met een BBL-opleiding, moet je zelf een werkplek (leerbaan) bij een erkend leerbedrijf vinden. Je bent daar in dienst. Theorie krijg je op school, maar de praktijk leer je op je werkplek.
Tijdens je opleiding werk je minimaal 20 uur per week bij je leerbedrijf. Om die reden kun je alleen een BBL-opleiding volgen als je ook een werkplek bij een erkend leerbedrijf hebt. Je weet dan zeker dat je het vak goed leert in de praktijk.
Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:
vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
vmbo-gemengde leerweg
vmbo-theoretische leerweg of mavo
overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, of van vwo 3 naar vwo 4
mbo-opleiding niveau 2
ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
Voor de BBL werken en leren geldt dat je minimaal 16 jaar bent en in dienst bent bij een erkend leerbedrijf waar je je praktijk kunt doen.
Zo werkt aanmelden Wil jij verzekerd zijn van een plek bij deze opleiding? Meld je dan aan uiterlijk 1 mei* als de opleiding in augustus/september start, of uiterlijk 1 december als de opleiding in februari start. Na die tijd kun je je ook nog aanmelden, maar dan kan het zijn dat de opleiding al vol is. Bij een opleiding met een 'flexibele instroom' kun je op afwijkende momenten in het jaar beginnen.
Na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een welkomstactiviteit.
* De aanmelddatum 1 april 2022 is vanwege corona verschoven naar 1 mei 2022.
Hoe beoordelen studenten deze opleiding? Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) houdt alle informatie bij. Dus ook wat je startsalaris is, of hoe groot de kans is op werk. Als deze opleiding is beoordeeld, staat hieronder een link om de informatie te bekijken.
Extra schoolkosten Daarnaast moet je rekening houden met de kosten van boeken, speciale software of werkkleding nodig. Als de extra schoolkosten voor deze opleiding bekend zijn, staan ze hieronder vermeld. De bedragen zijn een schatting.
1e jaar € 400,-
2e jaar € 200,-
Laptopkosten Voor je opleiding heb je een eigen laptop nodig. De laptop koop je zelf. Van je opleiding krijg je meer informatie over de eisen waaraan de laptop moet voldoen.
Financiële ondersteuning Wist je dat je ook financiële ondersteuning kunt krijgen als je een opleiding gaat volgen? We hebben een aantal mogelijkheden op een rij gezet.
Onze school is het grootste opleidingscentrum voor Automotive, Logistiek en Fietstechniek in Noord-Nederland. Wij vinden het belangrijk dat de kennis en vaardigheden van onze studenten goed aansluiten op de praktijk. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven.