< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Bedrijven opleiden Mobiliteit en voertuigen Leidinggevende teamafdelingproject 25160
iStock-511786392_1.jpg

Leidinggevende team/afdeling/project Niveau 4

Heb jij een vakopleiding (niveau 3) gedaan en heb je meer in je mars? Doe dan deze éénjarige specialistenopleiding. Met de kennis en ervaring die je opdoet, kun je aan de slag in een leidinggevende functie binnen jouw eigen bedrijfstak.

 • Je plant en verdeelt werkzaamheden
 • Je begeleidt medewerkers en bewaakt de werkuitvoering
 • Je adviseert over personeelsbehoefte en de werving en selectie van nieuwe medewerkers

Heb je interesse in deze opleiding, maar nog geen leerwerkplek gevonden? Misschien is het BBL-traject van de Jumbo Maripaan Groep iets voor jou! Bekijk de vacature voor meer informatie en om te solliciteren.

Meld je aan voor deze BBL deeltijd opleiding

 • 20 % School
  Indicatie van de tijd die je op school doorbrengt
 • 80% Werk
  Indicatie van de tijd die je op je werk doorbrengt
 • 7,1 Waardering studenten
  JOB-monitor
Duur
1-jarige opleiding
Niveau
Niveau 4
Leerweg
BBL
Crebo nr.
25160
Startmoment Locatie
31 aug 2021 Groningen

Stel een vraag over de opleiding

Voor al je vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met:

avatar

Groningen - Hora Siccamasingel
Gabe Bosma
gabe.bosma@noorderpoort.nl

avatar

Groningen - Bornholmstraat
Marc Bruins
marc.bruins@noorderpoort.nl

Kunnen we je helpen?

Wil je meer informatie of een persoonlijk gesprek om tot je keuze te komen? We helpen je graag.

Wij zijn bereikbaar van ma t/m vr tussen 09.00 - 17.00 uur.

Over deze opleiding:

Past deze opleiding bij jou?

Je bent geschikt voor deze opleiding als je het ziet zitten om naast je eigen werkzaamheden leidinggevende taken uit te voeren. Je bent communicatief vaardig, kunt goed luisteren en denkt in oplossingen. Je weet de situatie naar je hand te zetten, geeft zelf het goede voorbeeld en kunt anderen motiveren. Daarnaast stimuleer je natuurlijk een positieve werksfeer.

Wat doet een Leidinggevende team/afdeling/project?

Als leidinggevende van een afdeling, team en/of project geef je direct leiding aan medewerkers. Dat kan natuurlijk in verschillende functies. Zo kun je als projectleider of manager aan de slag, of werk je als leidinggevende van een team, op een afdeling of binnen een vestiging van een grotere organisatie.

Vaak ben je meewerkend leidinggevende, wat inhoudt dat je naast je uitvoerende taken een leidinggevende rol hebt. Je zorgt voor een positieve sfeer, waarin jullie op een prettige manier kunnen samenwerken. Je bewaakt de voortgang en kwaliteit van jullie werkzaamheden. Daarover leg je verantwoording af aan jouw leidinggevende.

Je neemt zelfstandig beslissingen ter verbetering van de samenwerking en/of productiviteit. Daarnaast geef je advies aan je leidinggevende over de uitvoering van het personeelsbeleid en het aannemen van nieuwe collega’s. Ook voorzie je hem/haar van informatie over het functioneren van jouw collega’s en bespreek je hoe je hen kunt begeleiden bij hun werkzaamheden.

Welke banen kun je krijgen?

Met deze opleiding kun je terecht komen in de volgende beroepen:

 • Teamleider
 • (Meewerkend) voorman/-vrouw
 • Afdelingsmanager
 • (Assistent-)bedrijfsleider
 • Projectleider

Doorleren na je studie

HBO

Met een mbo-diploma niveau 4 kun je doorstromen naar een hbo-opleiding of een Associate Degree.

Hoe ziet mijn opleiding eruit?

Tijdens de opleiding ontwikkelen we jouw leidinggevende kwaliteiten. We werken op basis van projecten met verschillende thema’s. Je leert bijvoorbeeld hoe je functioneringsgesprekken voert en hoe je jouw collega’s motiveert. Daarnaast volg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.


Jory vertelt je hier meer over deze opleiding.

Beroepsgerichte vakken

 • Communicatieve vaardigheden
 • Personeelsbeleid / HRM
 • Leidinggeven

Algemene vakken

  • Nederlands * 
  • Rekenen * 
  • Loopbaanoriëntatie en Burgerschap 
  • Engels

* Heb je moeite met taal of rekenen? Dan helpen we je met extra lessen in aanloop naar de examens.

Over de werkplek

Voordat je kunt starten met een BBL-opleiding, moet je zelf een werkplek (leerbaan) bij een erkend leerbedrijf hebben gevonden. Je bent daar in dienst. Theorie krijg je op school, maar de praktijk leer je op je werkplek

Gedurende de opleiding werk je minimaal 20 uur per week bij je leerbedrijf. Om die reden kun je alleen een BBL-opleiding volgen als je ook een werkplek bij een erkend leerbedrijf hebt. Je weet dan zeker dat je het vak goed leert in de praktijk. 

Keuzedelen

Keuzedelen zijn vakken die je zelf kiest om je kennis te verbreden of te verdiepen. Het kunnen vakken zijn die lijken op vakken in je eigen opleiding, of juist helemaal niet. Keuzedelen zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld sneller werk kunt vinden of makkelijker kunt doorstromen naar een vervolgopleiding. Vijftien procent van je studietijd is gereserveerd voor keuzedelen.

We passen het aanbod aan keuzedelen regelmatig aan, zodat je tijdens je opleiding altijd een actuele en uitgebreide keuze hebt. Als de keuzedelen voor het eerste jaar van deze opleiding al bekend zijn, zie je hieronder een selectie.

Keuzedelen voor deze opleiding:

 • ARBO, kwaliteitszorg en hulpverlening niv 4
 • Duits A1/A2 in het beroepsonderwijs
 • Ondernemend gedrag (niv.3&4) Tienpuntsschaal
 • Ondernemend gedrag Consortiumbo(niv 3 en 4)
 • Praktijkopleider

Welke begeleiding krijg je?

Bij Noorderpoort vinden we het belangrijk dat je goed wordt begeleid tijdens je studie. Daarom krijg je een eigen studieloopbaanbegeleider (SLBer). Hij of zij volgt hoe het met jou en je studieresultaten gaat en helpt je waar nodig. Ook kun je met vragen en problemen bij je SLBer terecht.

Lees meer over begeleiding

Leslocatie(s)

BusAdm-Buitenzijde-0008.jpg

Hora Siccamasingel 177
9721 HE Groningen

NP-Automotive-Locatie-0010.jpg

Bornholmstraat 31
9723 AW Groningen

Wat kost deze opleiding?

De kosten van deze opleiding bestaan uit verschillende onderdelen: cursusgeld, schoolkosten, de vrijwillige bijdrage en laptopkosten.

Cursusgeld

Als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, betaal je cursusgeld. Dit bedrag staat vast en wordt door de overheid bepaald.

Leerweg en niveau: Cursusgeld 2021-2022*:
BBL niveau 1 en 2 € 126,50
BBL niveau 3 en 4 € 306,-

* Het les- en cursusgeld worden jaarlijks opnieuw vastgesteld door de overheid. Vanwege de coronacrisis heeft de overheid besloten om het les- en cursusgeld voor schooljaar 2021-2022 te halveren.

Laptopkosten

Voor alle opleidingen bij Noorderpoort heb je een laptop nodig. Aan het begin van het schooljaar krijg je van je opleiding meer informatie over de precieze eisen waaraan deze moet voldoen. De meeste opleidingen vragen om een Windows-laptop vanwege bepaalde applicaties waarmee je gaat werken. 

Schoolkosten

Naast het cursusgeld krijg je ook te maken met schoolkosten en vrijwillige bijdrage. Onder de vrijwillige bijdrage vallen onder andere deelname aan excursies (€50 - €500) en praktische zaken als het huren van een kluisje (€10 - €25). Jij bepaalt zelf of je wil deelnemen aan excursies en/of gebruik wil maken van de voorzieningen. 

Tijdens je studie volg je ook keuzedelen, hier kunnen aanvullende kosten voor in rekening gebracht worden.

De schoolkosten zijn bedoeld voor boeken, readers, software en werkkleding. Met uitzondering van vakspecifieke gereedschappen (zoals gereedschapskist, koksmessen en kappersscharen): deze worden door je school beschikbaar gesteld en blijven ook eigendom van de school. 

Voor deze opleiding moet je rekening houden met onderstaande schoolkosten*. Als de opleiding op meerdere locaties wordt aangeboden, kunnen de kosten per locatie verschillen. Vraag de contactpersoon van de school van jouw keuze als je de precieze schoolkosten per schooljaar wil weten.

 • 1e jaar € 250,-

* De bedragen zijn een benadering van de kosten. De uiteindelijke kosten kunnen licht afwijken.

Wat zijn de toelatingseisen?

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je een mbo-diploma op niveau 3 of 4 nodig.

BBL Werken en leren

Voor de BBL werken en leren geldt dat je minimaal 16 jaar bent en in dienst bent bij een erkend leerbedrijf waar je je praktijk kunt doen.

Aanvullende eisen voor deze opleiding

Voor deze opleiding zijn geen aanvullende eisen.

Hoe werkt de toelatingsprocedure?

Door het coronavirus lopen sommige dingen dit jaar anders dan we gewend zijn. De welkomstactiviteiten kunnen daardoor vertraging oplopen of een andere invulling krijgen dan hieronder beschreven. Wij blijven ons best doen om jou goed en tijdig te informeren.

1. Aanmelden

Wil jij verzekerd zijn van een plek bij deze opleiding? Meld je dan aan uiterlijk 1 april als de opleiding in augustus/september start, of uiterlijk 1 december als de opleiding in februari start. Bij een opleiding met een 'flexibele instroom' kun je op elk gewenst moment beginnen.

Na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een welkomstactiviteit. 

2. Kennismaken

Tijdens de welkomstactiviteit maken we kennis: jij met de opleiding en wij met jou. Met een activiteit of opdracht ga je ervaren of de opleiding die je gekozen hebt echt bij je past.

3. Kiezen

Na de welkomstactiviteit hebben we een kort persoonlijk gesprek met je. Heb je het idee dat deze opleiding bij je past, dan schrijven we je in voor de opleiding. Je bent dan zeker van een plek in de opleiding. Ben je niet zeker? Dan bieden we je een studiekeuzegesprek aan.

4. Ondertekenen onderwijsovereenkomst

Als je definitief voor de opleiding hebt gekozen, ontvang je van ons een onderwijsovereenkomst. Stuur die ondertekend aan ons terug en je bent officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.  

5. Starten met de opleiding

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding.

Meld je aan voor deze BBL deeltijd opleiding
Studie in Cijfers
Leidinggevende team/afdeling/project
Niveau 4
Noorderpoort
landelijk
gemiddelde
deze
opleiding

Studenttevredenheid

rapportcijfer
7,1
6,3

Percentage geslaagde studenten

in afgelopen schooljaar
68%
85%

Doorstroom naar HBO

na afgelopen schooljaar
26%
6%

Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden


-
94%
landelijk
gemiddelde
deze
regio

Kans op werk in jouw vakgebied

na je opleiding
-
-

Kans op leerbaan


Startsalaris

gemiddeld bruto uurloon
-
€ 15,21
Studie in Cijfers
Leidinggevende team/afdeling/project
Niveau 4 Noorderpoort
Studenttevredenheid rapportcijfer
Deze opleiding 7,1
Landelijk gemiddelde 6,3
Percentage geslaagde studenten in afgelopen schooljaar
Deze opleiding 68%
Landelijk gemiddelde 85%
Doorstroom naar HBO na afgelopen schooljaar
Deze opleiding 26%
Landelijk gemiddelde 6%
Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde 94%
Kans op werk in jouw vakgebied na je opleiding
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Kans op leerbaan
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Startsalaris gemiddeld bruo loon
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde € 15,21

Meer informatie: http://studieincijfers.s-bb.nl

Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze opleidingen zijn mogelijk ook interessant

Interieuradviseur_niv4_1_handelondernemen_businessadmi.jpg

Interieuradviseur Niveau 4

Groningen
BOL
OndernemerRetail_niv4_1_handelondernemerschap_BusAdmi.jpg

Ondernemer retail Niveau 4

Groningen, Stadskanaal
BOL, BBL
AdviseurSchadeverzekeringen_niv4_2_MarkEcoAdmi_BusinessAdministratie.jpg

Vakman-ondernemer Niveau 4

Groningen
BOL
Terug naar boven