;

Mbo recht

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
CreboNr
25726
Locatie
Meerdere locaties
2021 Adviseurklantmedewerker 05

Alles over deze opleiding

Jij bent als 'legal, insurance & HR services specialist' een juridisch-administratief specialist die veel weet van wetten en regels, maar ook van HRM en insurance (verzekeringen). Zo ben je als specialist bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het beoordelen van een bezwaarschrift of een vergunningaanvraag. Dit doe je zorgvuldig en op tijd.

Met de brede opleiding Mbo recht kun je veel kanten op. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken bij de overheid, zoals een gemeente of provincie, of in de zakelijke dienstverlening, bijvoorbeeld bij een notaris, een advocaat, of een verzekeringskantoor. Maar ook bij de rechtbank en bij bewindvoerings- en deurwaarderskantoren zijn veel functies die passen bij deze opleiding.

Over jou

  • Je gaat betrouwbaar om met gevoelige informatie
  • Je kunt nauwkeurig werken
  • Je bent klantvriendelijk

Tijdens de opleiding krijg je juridische kennis op meerdere rechtsgebieden en leer je omgaan met een wetboek. Daarnaast leer je over HRM en verzekeringen. Je krijgt tijdens de opleiding lessen in hoe je moet omgaan met klanten en collega’s en daarnaast in administratieve en digitale vaardigheden.

In het eerste jaar krijg je ook beroepsgerichte vakken die gericht zijn op algemene werknemersvaardigheden. Deze vakken zorgen voor een goede basis voor stage en werk.

Veel van onze studenten zien deze opleiding als een goede voorbereiding voor een vervolgstudie op het hbo.

Locaties

P.C. Hooftlaan 1

Winschoten

Deze school staat in de gemeente Oldambt. Campus Winschoten is een locatie waarvan drie onderwijsinstellingen gebruikmaken: Terra MBO, Dollard College en Noorderpoort. Doordat wij veel samenwerken binnen de locatie zijn er goede afspraken om het doorstromen naar een volgende opleiding of niveau zo makkelijk mogelijk te maken.

Adres

P.C. Hooftlaan 1
9673 GS Winschoten

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen