;

Mbo recht

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
CreboNr
25726
Locatie
Hora Siccamasingel 177, Groningen
Mbo recht - BOL

Alles over deze opleiding

Jij bent als 'legal, insurance & HR services specialist' een juridisch-administratief specialist die veel weet van wetten en regels, maar ook van HRM en insurance (verzekeringen). Zo ben je als specialist bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het beoordelen van een bezwaarschrift of een vergunningaanvraag. Dit doe je zorgvuldig en op tijd.

Met de brede opleiding Mbo recht kun je veel kanten op. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken bij de overheid, zoals een gemeente of provincie, of in de zakelijke dienstverlening, bijvoorbeeld bij een notaris, een advocaat, of een verzekeringskantoor. Maar ook bij de rechtbank en bij bewindvoerings- en deurwaarderskantoren zijn veel functies die passen bij deze opleiding.

Over jou

  • Je gaat betrouwbaar om met gevoelige informatie
  • Je kunt nauwkeurig werken
  • Je bent klantvriendelijk

Tijdens de opleiding krijg je veel juridische kennis op meerdere rechtsgebieden en leer je omgaan met een wetboek. Daarnaast leer je veel over HRM en verzekeringen. Ook administratieve en digitale vaardigheden en sociale omgangsvormen zijn belangrijk om in een organisatie goed te kunnen functioneren. Je leert tijdens de opleiding hoe je moet omgaan met klanten en collega’s, maar ook hoe je formulieren goed moet invullen en controleren op juistheid.

Veel van onze studenten zien deze opleiding als een goede voorbereiding voor een vervolgstudie op het hbo.

Locaties

Hora Siccamasingel 177

Groningen

Onze school geeft opleidingen in de administratieve, financiële en commerciële sector en op het gebied van (internationale) retail en ondernemerschap. Daarnaast is het Johan Cruyff College gevestigd in onze school.

Adres

Hora Siccamasingel 177
9721 HE Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen