;

Technicus engineering

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
CreboNr
25919
Locatie
Meerdere locaties
Technicusengineering Niv4 1 Techniek Technologieict

Alles over deze opleiding

Als technicus engineering ontwerp je systemen, installaties of machines. Je werkt zelfstandig aan jouw opdrachten en rapporteert hierover aan je leidinggevende. Daarnaast begeleid je collega's bij de uitvoering van werkzaamheden die onderdeel zijn van het productieproces.

Over jou

  • Techniek is jou op het lijf geschreven
  • Je hebt wiskundig en natuurkundig inzicht
  • Jij weet goed overzicht te houden

De locatie Groningen biedt twee richtingen waaruit je kunt kiezen: werktuigbouwkunde en mechatronica/elektrotechniek. De locatie Stadskanaal biedt de richting werktuigbouwkunde aan.

Bij werktuigbouwkunde leer je hoe je systemen, installaties en machines ontwerpt en maakt. Kies je voor mechatronica/elektrotechniek, dan is er meer aandacht voor programmeren en elektrotechniek. Binnen de richting mechatronica/elektrotechniek kun je ook een verdieping volgen in (de techniek van) drones. 

Je volgt theorielessen op school. De praktijkopdrachten voer je uit op je werkplek in het leerbedrijf. Naast de theorielessen voer je projecten uit. Je leert dan hoe een technicus engineering producten ontwerpt en bouwt, samen met zijn team. Deze projecten doe je altijd in een groep. 

Locaties

Muntinglaan 3

Groningen

Onze school is gehuisvest in een mooi gerenoveerd gebouw. Het transparante en industriële karakter van het pand biedt een inspirerende leeromgeving voor onze technische en ICT-studenten.

Adres

Muntinglaan 3
9727 JT Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen