;

Researchinstrumentmaker

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
Crebo
25897
Locatie
Sportparklaan 5, Stadskanaal
Researchinstrumentmaker

Alles over deze opleiding

Van ontwerp tot prototype: jij bent een echte knutselaar met een natuurlijke aanleg voor techniek. Je maakt innovatieve, nauwkeurige instrumenten van metaal, kunststof of glas, die vaak gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek. Je bent een probleemoplosser die het leuk vindt om dingen te ontwerpen.

Over jou

  • Je bent creatief
  • Je werkt nauwkeurig
  • Je hebt goede sociale vaardigheden

Tijdens de opleiding leer je hoe je technische informatie kunt omzetten tot echte instrumenten. Het vak wordt ook wel precisietechniek genoemd. Je krijgt materiaalkennis en gaat aan de slag met materiaalbewerkingen, zoals monteren, solderen, zagen en knippen. Ook krijg je krijgt les in het ontwerpen van prototypes, hoe je CNC-programma’s schrijft en test, en hoe je alle machines gebruikt. Jij weet straks alles van verschillende montage- en besturingstechnieken.

In de eerste helft van het vierde jaar voer je een groot project op school uit en tijdens het laatste halfjaar doe je een project binnen een stagebedrijf.

Als researchinstrumentmaker kun je onder meer aan de slag bij researchinstellingen, universiteiten en technische bedrijven. Je maakt bijvoorbeeld onderdelen voor smartphones of voor de ruimtevaart. 

Locaties

Sportparklaan 5

Stadskanaal

Naast een school, zijn wij ook een ontmoetingsplaats van onderwijs, bedrijfsleven, instellingen, branches en sportverenigingen. Deze combinatie zorgt voor een perfecte mix van theorie en praktijk.

Wij verzorgen opleidingen in de sectoren zorg en welzijn, techniek en zakelijke dienstverlening. Vanaf dag één staat alles wat onze studenten doen in het teken van hun toekomstige beroep.

Adres

Sportparklaan 5
9502 CW Stadskanaal

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen