;

Technicus engineering

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
Crebo
25919
Locatie
Meerdere locaties
Technicus Engineering

Alles over deze opleiding

Als technicus engineering ontwerp je systemen, installaties of machines. Je werkt zelfstandig aan jouw opdrachten en rapporteert hierover aan je leidinggevende. Daarnaast begeleid je collega's bij de uitvoering van werkzaamheden die onderdeel zijn van het productieproces.

Over jou

  • Techniek is jou op het lijf geschreven
  • Je hebt wiskundig en natuurkundig inzicht
  • Jij weet goed overzicht te houden

Zowel de locatie Groningen als de locatie Stadskanaal biedt bij deze BOL-opleiding twee richtingen aan waaruit je kunt kiezen: werktuigbouwkunde en mechatronica/elektrotechniek. 

Bij werktuigbouwkunde leer je hoe je systemen, installaties en machines ontwerpt en maakt. Kies je voor mechatronica/elektrotechniek, dan is er meer aandacht voor programmeren en elektrotechniek. Binnen de richting mechatronica/elektrotechniek kun je ook een verdieping volgen in (de techniek van) drones. 

In het eerste leerjaar van de opleiding volg je veel theorielessen. Zo bouw je aan een goede basis voordat je op stage gaat. Vanaf het tweede jaar werk je ook veel in groepsverband aan projecten. Tijdens de projecten leer je hoe een technicus engineering producten ontwerpt en samen met zijn team bouwt. Deze projecten doe je altijd in een groep.

Locaties

Muntinglaan 3

Groningen

Onze school is gehuisvest in een mooi gerenoveerd gebouw. Het transparante en industriële karakter van het pand biedt een inspirerende leeromgeving voor onze technische en IT-studenten.

Adres

Muntinglaan 3
9727 JT Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen