;

Verspaner

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25894
Locatie
Meerdere locaties
Verspaner 1

Alles over deze opleiding

Als verspaner doe je heel nauwkeurig werk. Aan de hand van een werktekening maak je met een frees- of draaibank kleine precisieproducten van bijvoorbeeld staal of aluminium. Denk bijvoorbeeld aan een tandartsboortje of onderdelen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie. Maar een verspaner maakt ook grotere producten, zoals de as van een windmolen, olieafsluiters of producten voor landbouwmachines.

Over jou

  • Je bent technisch
  • Je werkt nauwkeurig
  • Je hebt wiskundig inzicht

Als verspaner werk je met machines. Je wisselt daarom vaktheorie af met praktijklessen op school. Je oefent verschillende technieken, zoals draaien en frezen. Daarnaast leer je alles over verschillende materialen, zoals staal en aluminium. En het lezen van werktekeningen komt aan bod.

Opleiding kosteloos volgen

Dankzij een samenwerking met OBM Noord en verspanende bedrijven kun je de BOL-opleiding Verspaner niveau 2 kosteloos volgen. Lesgeld, boeken, online leermethodes, persoonlijke beschermingsmiddelen en het VCA-examen worden dan voor je vergoed. Je hoeft zelf alleen een laptop aan te schaffen.

De enige voorwaarde om de opleiding kosteloos te volgen, is dat je je stage (beroepspraktijkvorming, BPV) doet bij één van de deelnemende bedrijven. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via technologie@noorderpoort.nl.

Stuur een e-mail

Locaties

Muntinglaan 3

Groningen

Onze school is gehuisvest in een mooi gerenoveerd gebouw. Het transparante en industriële karakter van het pand biedt een inspirerende leeromgeving voor onze technische en IT-studenten.

Adres

Muntinglaan 3
9727 JT Groningen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen