2021 Maritiemofficiernautisch 04

Buitenland

Naar Spanje voor je horecaopleiding, stage lopen in de Duitse zorg of met je studiegenoten op excursie naar Malta. Lijkt dat je wat? Bij Noorderpoort kan het! Onze studenten verleggen hun grenzen. Letterlijk. Want de wereld is groter dan Nederland. Bij ons krijg je alle kans om je voor te bereiden op de internationale arbeidsmarkt. Klaar voor het avontuur?

Wij wijzen je de weg

Stagelopen is een vast onderdeel van je opleiding. Zo leer je een vak in de praktijk. Bij een bedrijf. Ook in het mbo kun je dat dus in het buitenland doen. Daar helpen we je natuurlijk bij. Niet alleen met ons internationale bedrijvennetwerk, maar ook door ieder jaar de ERASMUS+ subsidie aan te vragen. Zo kunnen we onze studenten unieke kansen bieden. Samen met jou kijken we ‘over de grens’ en wijzen we je de weg.   

Test je skills in het buitenland

Bij verschillende opleidingen staan er ook ieder jaar excursies en uitwisselingen op het programma. Samen met je studiegenoten krijg je dan een kijkje in de buitenlandse keuken. Onze docenten weten als geen ander hoe leerzaam dat is en zij zorgen natuurlijk voor goede begeleiding. En oh ja, we doen soms ook mee aan ‘skills-wedstrijden’ tegen studenten uit andere landen. Mooi toch!  

Hotspots buitenland

In verschillende steden in Europa hebben we zogenaamde hotspots gecreëerd. Speciaal voor onze studenten is er via die hotspots goed georganiseerde begeleiding. Je krijgt er informatie over huisvesting, reismogelijkheden, kosten en cultuur van de stad of het gebied. Bijna geen reden meer dus om niet naar het buitenland te gaan. 

Momenteel zijn er hotspots in: 
* Duitsland (Berlijn, Noordwest-Duitsland, Keulen) 
* Ierland 
* België (Brussel) 
* Malta 
* Spanje (Barcelona, Madrid, Alicante) 

Kortom, Noorderpoort is vlakbij, maar samen ontdekken we onze wereld!  

 

Vragen?

Boumaboulevard 400
9723 ZT Groningen

0800 - 66 77 88 5
hotspot@noorderpoort.nl
Hotspot Noorderpoort