Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality

Iedereen kan bij Noorderpoort naar het buitenland

Verleg je grenzen! Ook jij kan naar het buitenland tijdens je studie bij Noorderpoort. Deze belangrijke en leerzame ervaring is voor iedereen mogelijk. Ongeacht niveau, locatie of opleiding. Een internationale ervaring kan jou veel brengen doordat je even uit je eigen veilige wereld stapt en nieuwe inzichten op doet. Het vergroot je horizon, je mensbeeld, bovendien vergroot het je kans op de internationale arbeidsmarkt en op eventuele vervolgstudies. 

Kennis en vaardigheden opdoen

Door internationaliseringsactiviteiten in het onderwijs, zoals een stage of online samenwerken met buitenlandse studenten, doe je bijvoorbeeld belangrijke interculturele vaardigheden en kennis op. Ervaringen van studenten laten zien dat deze activiteiten positief bijdragen aan een persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Nadat je je studie hebt afgerond, krijg je vaak te maken met verschillende culturen en/of met buitenlandse klanten en collega’s. Daarvoor heb je interculturele en kennisvaardigheden nodig. Al tijdens de opleiding kan jij je hierop voorbereiden. 

Daarnaast wordt leren samenwerken steeds belangrijker; Europees maar ook wereldwijd. Samen moeten we bijvoorbeeld de klimaatproblemen proberen oplossen. Of een zo effectief mogelijke samenwerking hebben in probleemsituaties zoals een pandemie. Hoe meer verbindingen we nu leggen, des te beter dit in de toekomst zal gaan.

IBPV-stage

Er zijn verschillende manieren waarop je internationale ervaringen kunt opdoen. Een stage in Europa is mogelijk (of bij een Nederlandse vestiging van een internationaal bedrijf) of in bepaalde gevallen ook wereldwijd. Iedere opleiding van Noorderpoort heeft een IBPV (Internationale Beroeps Praktijk Vorming) coördinator met wie jij je opties kunt bespreken. 

Studiereis

Een andere mogelijkheid is een tweeweekse studiereis. Dit kan met je klas of een andere samengestelde groep naar keuze. Dit kan een vak gerelateerde studiereis zijn maar het kan ook een overkoepelend thema hebben zoals burgerschap of creativiteit. Heb je een goed idee, bespreek dit met je docent en vervolgens met ons!  

Excellentieprogramma

Ook via verschillende excellentieprogramma's kan je mee op internationale reizen. Zo zijn er mogelijkheden in Bosnië, Cork, Zuid-Afrika en Uganda. Als je mee wilt doen aan een Excellentieprogramma, dan vraagt Noorderpoort van jou, tijd en inzet, maar daar krijg je ook veel voor terug: niet alleen word je er zelf een stuk (eigen)wijzer van, ook voor een toekomstige werkgever ben je door het benutten van extra kansen een interessante werknemer. 

Internationale vakwedstrijden

Ook kun je meedoen aan ‘Skills’. Dit zijn vakwedstrijden waarbij de beste mbo’ers hun talenten laten zien in diverse vakrichtingen. De wedstrijden van Skills vinden plaats op landelijk niveau, maar ook op Europees en wereldwijd niveau.

Hoe wordt dit bekostigd?

Deze internationale activiteiten worden grotendeels bekostigd door het Europese Programma Eramsus+. 

De wereld staat voor je open, ga op ontdekkingsreis en verbreed je horizon!

Heb je vragen over de mogelijkheden? Laat het ons dan weten via internationaal@noorderpoort.nl 

Heb je vragen? Mail ons.

International Office

Verzetstrijderslaan 4
internationaal@noorderpoort.nl
Bestuursbureau